Sarıgül: İktidarın Anahtarını Alacağız

Sarıgül: İktidarın Anahtarını Alacağız

Geçtiğimiz günlerde CHP'ye katılan Mustafa Sarıgül, iddialı açıklamalarda bulundu.

       Türkiye Değişim Hareketi tarafından, CHP üyelik kartını alacağı ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı aday adaylığını açıklayacağı 9 Kasım günü için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Sarıgül, "Yarın CHP'nin muhalefetteki son günlerinin başlangıcı olacak. Yarın iktidarımızın başlayacağı günlerin başlangıcı olacak" dedi.

      Sarıgül, yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul'da Bağcılar, Ümraniye, Esenler ilçelerinde birinci parti olacağını savundu .

Sarıgül röportajından öne çıkan başlıklar;

- Yarın İstanbul Büyükşehir Beleidye Başkanlığı adaylığınızı da açıklayacak mısınız?

      

"Biz yarın adaylık için Ankara'da değiliz. Biz yarın umutsuzluktan, sevgisizlikten bunalan İstanbul'u ve Türkiye'yi aydınlığa taşımak için Ankara'da olacağız. Sarıgül adaylığın peşinde koşmaz. Yarın biz Ankara'ya kucaklaşmak için gidiyoruz. Sarıgül hayatı boyunca adaylık peşinde koşmadı.

"İktidarın anahtarını alcağız" 
       Yarın için alabildiğine heyecanlıyız. Yarın CHP'nin muhalefetteki son günlerinin başlangıcı olacak. Yarın iktidarımızın başlayacağı günlerin başlangıcı olacak. Yarın AK Parti'den iktidarın anahtarının nasıl alacağımızı konuşacağız. Bundan sonra formatımız iktidar. Ben Deniz Baykal'la rakip oldum, hasım olmadım. Sarıgül'ün defterinde yanlış yazmaz, biz Kılıçdaroğlu ile omuz omuza olacağız.

"Baykal ile biz rakiptik"

 

- Deniz Baykal'la yeniden irtibat kurmayı düşünüyor musunuz?
        Ben Sayın Baykal görevden ayrıldıktan sonra evine dahi gittim, Sayın Baykal'la biz rakiptik, hasım değildik, birbirimizin tasvip etmediğimiz yanları olabilir, ama ikimiz de sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Temaslarımız her zaman olabilir, benim kimseye kırgınlığım yok. Yarından itibaren kırgınlıkları konuşmuyoruz.

"İktidar olacağız"
- Sol neden iktidar olamıyor?
       İktidar olacağız, bölünme lüksümüz yok, el ele kol kola lüksümüz var. İçimizdeki sorunları kamuoyu önünde konuşmayacağız. Yarın Ankara'ya son kez muhalefet olarak gidiyoruz, bir dahaki sefere elimizde İstanbul'un anahtarı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.