Sarıgül: “Halk, Baykal’a tasdikname verdi”

Sarıgül: “Halk, Baykal’a tasdikname verdi”

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sangül, Rize‘nin İkizdere ilçesinde düzenlenen Anzer Balı Kültür ve Turizm Şenliğine katılmak üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şişli belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın seçim yenilgisini imamlara bağladığını belirterek "CHP adına tüm imamlardan özür diliyorum” dedi.



Sarıgül, "İki sene sınıfta kalan öğrenci tasdikname alıyor, Baykal 30 senedir üst üste sınıfta kalıyor, halk ona tasdikname veriyor ama gitmiyor" diye konuştu. Sarıgül, Trabzon Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu, seçim sonuçlarının alındığını belirterek artık yurt gezilerine ağırlık vereceğini bildirdi.

Baykal ve ekibini sandığa inanmamakla suçlayan Sarıgül, "Parti içinde uzlaşma aramayanlar, uzlaşma istediklerinde inandırıcı olamazlar. İnönü'leri, Karayalçın'ları, Altan Öymen’lerl göreve çağırmayanlar, onlarla bütünleşmeyenler, bu seçimde yolda gördükleri yeni arkadaşları alarak, sosyal demokrasiden uzak bir görüntü sergilediler. DSP, SHP ve Anavatan'ın oyları olmasaydı CHP ne yazık ki barajın altında kalırdı" iddiasmda bulundu.

Mustafa Sangül, "Baba'ya saygılarımı sunuyorum" diyerek 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sözü getirdi ve şunları söyledi: Sevgili Demirel siyaseten yerde sürünenlere acımış olmalı. Yerde sürünenleri ayağa kaldırmaya çalışıyor; ama nafile. Onları Demirel bile ayağa kaldıramaz. Demirel iyi siyasetçidir. kalkacaklarını bilse zaten bu sözleri söylemez. İki kişi arasındaki telefon konuşmasını sızdıranlar, evine çekilmiş Demirel'den medet umuyor."

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sangül, Baykal'ın bu sonucu imamların AKP propagandası yapmasına bağlamasına tepki gösterdi. Sangül,"CHP adına bütün imamlardan özür diliyorum. hepsi bizi affetsin" diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.