Sarıgül bu Sloganı Yasakladı!

Sarıgül bu Sloganı Yasakladı!

CHP'ye dönüşü sonrası adaylığı kesinleşmeden İstanbul'da mitinglere başlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül işi sıkı tutuyor.

      Partiye dönüşü sonrası CHP içinde kavga çıkacağı yönündeki iddiaları boşa çıkaran Sarıgül, rakiplerinin eline koz vermemek için de dikkatli davranıyor.

     Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin bugünkü köşesinde bundan bahsetti.

Mitinlerde "Başbakan Sarıgül" sloganı yasak!

Tekin'le restleşme, Kılıçdaroğlu'yla kavga yok 


CHP’de önemli bir değişim de aday adayları arasındaki yarışta belli bir nezaketin yakalanmış olması. Somut örneği de en öndeki isimler Mustafa Sarıgül ile Gürsel Tekin. Tekin, hükümete yakın medyada rekor ilgi görüyor, sayfalarca yer buluyor, bolca Sarıgül soruları yanıtlıyor; ama dikkatinizi çekerim, kavga çıkaracak, köprüler atacak sözler ağzından alınamıyor.

"Bir kez yaşadım, asla tekrarlamam"

Sarıgül de Tekin ile ilgili laf etmiyor; hatta  “Gürsel Bey ile tartışmaya girmemiz için tek gerekçe yok ki... Ne kötü bir hukukumuz var ne de bir alıp veremediğimiz” dedi ve şu vurguyu yaptı:
    “Biz İstanbul’u yönetmeye talibiz, birbirimizle kavgaya değil. Ben o tecrübeyi bir kez Kurultay’da yaşadım, asla tekrarlamam.”
    Malum, CHP liderliğine oynadığı gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu ile Sarıgül arasında da kavga bekleyenler var, ama sanırım bu da boş beklenti. Neden denirse, yine somut örnekten gidelim.
    CHP’ye katılımı sonrası Sarıgül’ün örgüt ziyaretlerinde, “Başbakan Sarıgül” sloganları atılması kimileri için yaklaşan fırtınanın işaretiydi. Sarıgül’e dün bunu da sordum, yanıtı aynen şöyle:
    “Evet, Türkiye Değişim Hareketi’nden arkadaşlarımız o sloganı attı, üzüldüm. Sonrasında kendileriyle toplantı yaptım, tekrarı olmadı. Şunu söyleyeyim ki, genel başkanımızla çok uyumlu bir çalışma yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.