Sarıgül, Baykal'ı topa tuttu!

Sarıgül, Baykal'ı topa tuttu!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Genel Başkanı Deniz Baykal'a rağmen CHP'ye oy vereceğini belirterek, "CHP iktidara gelmediği durumda Baykal o koltuğu derhal bırakmalıdır" dedi.

Almanya'da geçirdiği kalp ameliyatının ardından yoğun bakım sırasında girdiği kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 1950'lı yılların başında temeli atılan Anadolu Grubu'nun iki kurucusundan biri olan İzzet Özilhan'ın eşi ve Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan'ın annesi Türkan Özilhan'ın cenaze törenine katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yaklaşan seçimlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aileye başsağlığı dileyen Sarıgül, Deniz Baykal'a ağır eleştirilerde bulunarak, "Baykal'a rağmen yine CHP'ye oy vereceğiz. Ancak CHP iktidara gelmediği durumda Baykal o koltuğu derhal bırakmalıdır" dedi.

Şu andaki milletvekili belirleme sistemini de eleştiren Sarıgül, "Milletvekilini halk değil lider seçiyor" diye konuştu.

Basın mensuplarının "DSP-CHP seçimlerde birlikte hareket etme konusunda başarılı mı?" sorusu üzerine Sarıgül, "CHP'nin şu anda yüzde 17-20 arasında gidip geldiğini görüyoruz. CHP'yi tek başına iktidara taşımayan her hareket başarısızdır" diyerek, ittifaktan çok da umutlu olmadığını ima etti.

Öte yandan, eski Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, Mesut Yılmaz'ın DP'den aday olması için kendisinin ismini verdiği şeklindeki haberlerle ilgili olarak, "Bunlar tamamen gerçek dışı. Bu haberlerle ilgili teksifte bulundum. Şu an için herhangi bir çalışma içinde değilim" dedi.

Merkez sağ ve soldaki ittifak arayışlarıyla ilgili olarak yorum yapmak istemeyen Özkan, her şeyin hayırlı olmasını diledi




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.