Sarıgül: "Atatürk üzerinden siyasete son verin"

Sarıgül: "Atatürk üzerinden siyasete son verin"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, isim vermeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve ekibine yüklendi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, isim vermeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve ekibine yüklendi. Sarıgül, ''Beyler artık çekip gitme vaktiniz geldi. Öteki devletlerin liderlerinin davranışları ortada. Ders almayanlar olduğunu görüyorum'' dedi.

CHP'de seçim sonuçlarının ardından gerilimli günler yaşanırken, adı genel başkanlık için geçen Sarıgül bir basın toplantısı düzenledi.

İsim vermeden CHP Genel Başkanı'nı eleştiren Sarıgül, "En büyük yanlışlardan biri koltuk kazanabilmek için Atatürk ve Cumhuriyet teraziye konulmuştur. Kendi çıkarları için kullanıldı. Cumhuriyet ve Atatürk kazanacak diyecek kadar gözleri kararmıştır" diye konuştu.

Atatürk ve Cumhuriyet üzerinden siyasetin son bulması gerektiğine işaret eden Mustafa Sarıgül, "Defalarca seçim kaybedip pişkinliğin ötesinde tutumla koltukta oturmak anlaşılamaz" ifadesini kullandı.

"İstifa değil derhal siyasetten çekilmelidirler" diyen Sarıgül, kurultaya gitme anlayışını doğru bulmadığını söyledi.

Sarıgül sözlerine şöyle devam etti:

"Beyler çekip gitme zamanınız geldi. CHP'yi halktan uzaklaştırdınız. Koltuklarınıza anlayışı bırakınız. Seçim sonuçları halkın sizinle ilgili düşüncesini ortaya koydu."

"Baykal ile sorunum yok"
Sarıgül konuşmasında Deniz Baykal ile sorunu olmadığını da vurguladı ve "Sayın Baykal'ın Türkiye halkı ile sorunu vardır" açıklamasında bulundu.

Partiden ihraç edilmesiyle ilgili olarak yerel mahkemenin verdiği karara da atıfta bulunan Sarıgül, "Parti yöneticilerine cevap Türk yargısından geldi. Yargı, 'Mustafa Sarıgül CHP'lidir' dedi" ifadesini kullandı.

Eski ANAP lideri Mesut Yılmaz ile yıllardır görüştüğünü belirten Mustafa Sarıgül, "Ama asla ve asla siyasi bir oluşum içinde görüşmem olmadı. Onun kulvarı sağdadır benim kulvarım ise soldur" dedi.

Sarıgül sözlerine, "Seçim öncesi duruşumuzu açıkça belli etmiş ve herkesi CHP'ye oy vermeye çağırmıştık" diye konuştu.

Sarıgül konuşmasını "Şişli'de seçim olur da yüzde 70'in altında oy alırsam siyasetten çekilirim" sözleriyle bitirdi.

habertürk




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.