Sarıgül ailesinin hataları Şişli’deki dengeleri değiştiriyor

Sarıgül ailesinin hataları Şişli’deki dengeleri değiştiriyor

Şişli’deki yerel seçim Ak Parti’den Mukadder Başeğmez’in adaylığı ile hareketlendi. Mustafa Sarıgül’ün de hala adayını netleştirememiş olması ve de muhtemel adayının, göstermelik bir aday olacağı iddaları, Ak Partiyi belediye başkanlığnı kazanmasıı için b

Şişli’nin geçmiş seçimlerde yaşanmış olayları da göz ününde bulundurulduğu zaman, mevcut diğer partilerin adaylarına da bakıldığında tarihin tekerrür edeceği yönünde gelişmeler yaşanıyor.

%1 OY FARKIYLA GÜLAY ATIĞ BAŞKAN OLDU

1994 seçimlerinde; mevcut Belediye Başkanı Fatma Girik SHP’den %22.22 ile toplam 33.805 oy aldı. Mustafa Sarıgül DSP’den %22.79 ile toplam 32.627 oy aldı. Gülay Atığ’da ANAP’tan %23.75 ile toplam 33.999 oy alarak %0.9’luk toplam 1.300 oy farkıyla Şişli Belediye Başkanlığı’nı Fatma Girik’in elinden almıştı. Bu dönemde Şişli’de tarihinin seçimi yaşanacak. DSP ve İP yine kilit parti olacak. 

ANKETLERDE SARIGÜL’ÜN ŞİŞLİ’DEKİ OYU %36

Mustafa Sarıgül gibi bir fenomenin dahi 2009 seçimlerinde %67’den %53’e düşmüş olması, 4 mahallede desteklediği muhtar adaylarının seçilememesi ve de diğer siyasi partilerinin adaylarının Şişli’nin tutulmayan isimlerinden oluşmasına rağmen bu düşüşün olması 2014 yerel seçimlerinin şu an itibariyle Ak Parti’nin Şişli Belediye Başkanlığında en kuvvetli adayı olduğunu gösteriyor. Bunun teyidi olarak ta yapılan bir ankette Mustafa Sarıgül’ün kendi oyunun dahi %36’lara düşmesidir.  Göstermelik bir aday olursa da bu oranın daha da düşeceğine kesin gözüyle bakılıyor.    

MALKOÇ SARIGÜL’ÜN TAKTİĞİNİ UYGULAYACAK

 

Bu iddialara birçok etkenin de ilave olacağı konuşuluyor. Sarıgül’ün dışladığı Şişli’nin önemli isimlerinden Kenan Malkoç’un geçmişte Sarıgül’ün yaptığı gibi taktikler geliştireceği belirtiliyor. Kenan Malkoç’un DSP’den belediye başkan adayı olması için yoğun bir kulis yaşanıyor. Malkoç DSP’de aday olursa 1994 seçimlerinde ki gibi tarihin tekerrür edeceği konuşuluyor.

Mustafa Sarıgül’ün tüm bilgi birikimini almış, genç, karizmatik, girmedik kapı, sıkmadık el bırakmayan ve girişimci kişiliği ile ön plana çıkan Kenan Malkoç’un DSP’den aday olmasıyla, Şişli Belediye Başkanlığı’nı Ak Parti’nin gösterdiği tanınmış aday olan Mukadder Başeğmez ile almasına kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla da 1994 seçimlerinin tekerrür edebileceği iddia ediliyor.       

ÜMİT ZİLELİ CİDDİ OY ALACAK

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı’nın en şaşalı döneminde almış olduğu oyun %52’ye düşmüş olması, onun olmadığı bir seçimde de CHP’nin %30-35 arasında oy olacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Buna İşçi Partisi’nden İstanbul ve Şişli’nin tanınmış ve güçlü ismi Ümit Zileli’nin de aday olması bu olasılığı güçlendiriyor.  Bu durum da Sarıgül ’süz bir CHP’nin işini çok zora sokuyor.


MUKADDER BAŞEĞMEZ STRATEJİK ADAY

Mukadder Başeğmez’in adaylığı taktiksel bir gelişme. Şişli’de Ak Parti gerçek oylarını alamıyordu. Geçmiş seçimlerde Ak Parti 44.000 olan oyunu aday zayıflığından 32.000’lere düşürüyordu. Başeğmez ile bu durum ortadan kaldırılıyor. Sarıgül’ün almış olduğu gezinen oyların da Başeğmez’e gideceği konuşuluyor. Bu da Şişli’de Sarıgül’ün dahi karşısına çıkabilecek güçlü isimlerin meclise alınarak başkan yardımcılığı verilerek bir araya getirileceği iddia ediliyor.

SARIGÜL KENDİ EVİNDE SANDIĞA GÖMÜLECEK

Ak Parti Genel Merkezi İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’ü kendi evinde sandığa gömmenin hesaplarını yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.