SANAYİ TEK TAŞ YÜZÜK

SANAYİ TEK TAŞ YÜZÜK

Atatürk Oto Sanayi Sitesi esnaflarından Galip Oflazer çevrelerindeki plazalarla rekabet edemedikleri için işlerinin azaldığını söyledi. Bu durumun önüne geçebilmek için diğer enaflarla birlik olmaları gerektiğini vurguladı.

Memleketin yükünü çeken küçük esnaftır. Yok edilmek istenen de küçük esnaftır. Hele ki otomobil sektöründe plazalar, yetkili servisler bizim gibi ufak esnafı yok etmeye çalışıyor. Yüz küçük esnafla uğraşacağına bir tane sermaye sahibiyle uğraşırım diye düşünüyorlar.

YÖNETİMDEN SIKINTIM VAR
Emlak vergileri bir anda arttı. 200 liradan 1000 liraya çıktı. Atatürk Oto Sanayi Sitesi rantı yüksek bir yer. İstanbul için tek taşlı yüzük konumunda ama o oranda da esnafın iş gücünün yükseltilmesi lazım. hiç bir mekanizma Rent a Car’ları dikkate almıyor. Servisini, bakımını kendi yapıyor. 50 araçlı bir şirket bir tamirhaneyi ayakta tutabilir. Rent a Car’lar araç kiralayıp, bakamını da kendisi yaparsa esnafın ipini çekmiş olur.

ESNAFIN KANINI EMİYOR
Esnafın sıkıntılı halini bildiği için açıkçası kanının emiyor. Atatürk Oto Sanayi Sitesi tek taşlı yüzük. Etrafımız gökdelenlerle doldu. Ağaoğlu 8 bin konutluk şantiye kuruyor. Onun yanında Avrupa konutları ayrı bir şantiye kuruyor. Bir tarafımız jandarma. Oranın da ömrünün ne olacağı meçhul.

ESNAF OLARAK ÖRGÜTLENECEĞİZ
Biz fırtına öncesi sessizlik yaşıyoruz. Sağdan soldan kurcalamak için bir şeyler enjekte ediliyor. Esnaf arkadaşlarımızı bu konuda örgütlemek istiyoruz. Bunun için de çalışıyoruz. Oda başkanımız çalışmalar yapıyor. Uzun yıllarını bu sanayiye vermiş esnaf olarak diğer esnaf arkadaşlarımızı bütünlüğe davet ediyorum. Esnaf olarak bir olursak sermaye bizi illa ki yutacak ama biraz pahalıya yutacak. Direncimizi arttırmak için bir olmak zorundayız.

ESNAFI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ
Dükkânını kiraya vererek giden eski esnaf arkadaşlarımızı da bilgilendiriyoruz. Kirazcı esnafımız buraya bel bağlamamış. Çocuğunun rızkından kısıp mal sahibi olmak için kooperatife para ödememiş. Bilgilendirmeye çalışıyoruz herkesi. Sermayenin karşısında dayanmak zor. Bir ailede bile 3-5 kişi çalışıyorsa, en çok parayı getiren söz sahibi oluyor. Memlekette, de bu böyle, en çok parası olan söz sahibi oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.