Sample sahnede sordu: Vakit geldi mi?

Sample sahnede sordu: Vakit geldi mi?

Esma Sultan Yalısında caz eserlerini yorumlayan trio, üçüncü parçanın bitiminde bir anda durdu. Ortalığı kaplayan sessizliği "Acaba ne oldu?" fısıltıları bozarken, Sample yanındakilere sordu: Vakit geldi mi?

Ali Pektaş'ın haberi

14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, önceki gece Esma Sultan Yalısı'nda, pop cazın iki efsane ismini ağırladı.

Randy Crawford ve Joe Sample Trio müzikseverleri caz, rhythm&blues, soul, pop ve Latin müzikleri arasında bir gezintiye çıkararak hafızalardan silinmeyecek bir müzik ziyafeti sundu. Konserin başlama saati olan 22.00'ye beş dakika kalmasına rağmen yalının önünde uzanan çift sıralı kuyruk gözlerden kaçmıyordu.

Randy Crawford

Bu konserin özel bir yanı da vardı; 1970'lerde fusion döneminin efsanevi caz-funk gruplarından The Crusaders'in 'Street Life' albümünde beraber çalışan iki usta sanatçı, Crawford ve Sample, 30 yıl aradan sonra tekrar aynı sahneyi paylaşıyordu. Koltuklarda, ayakta ve çimlerin üzerinde yerini alan cazseverler artık müzik istiyordu. Önce güvenlik koridoru oluşturuldu ve alkışlar arasında Joe Sample ile ekibi sahneye çıktı.

Konserin ilk yarısında Joe Sample, başta oğlu Niclas Sample ve davulda John Vidacovich'ten oluşan Joe Sample Trio sahneye çıktı. Seyircileri asıl konsere hazırlama niteliğindeki caz eserlerini yorumlayan trio, üçüncü parçanın bitiminde bir anda durdu.

Ortalığı kaplayan sessizliği "Acaba ne oldu?" fısıltıları bozarken, Sample yanındakilere vaktin gelip gelmediğini sordu. Ortaköy Camii'nden yükselen yatsı ezanı duyulunca durum anlaşıldı. Sample, ezanı dinlemek için durmuştu. Boğaz Köprüsü'nün ışıkları yanarken 'caz yeşili' elbisesiyle Randy Crawford göründü. Hep o bilinen gülümsemesiyle sahneye çıktı ve müzikten önce gülücük dağıttı herkese. En beğenilen şarkılarını yaklaşık bir saat boyunca seslendirdikten sonra vedalaşmak istedi; ama... Türkiye'de neredeyse tüm cazseverlerin ezbere bildiği 'Almaz'ı söylememişti henüz. Sahneye tekrar gelerek hafiften yağmaya başlayan yağmur altında müzikseverlerin eşliğinde 'Almaz'ı ve bir şarkısını daha seslendirdi. Konser bittiğinde dışarı çıkan müzikseverlerin yüzünde iki şey vardı: Dinginlik ve tebessüm.

(Zaman)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.