Şampiyon yüzücüyü elektrik çarptı

Şampiyon yüzücüyü elektrik çarptı

Avustralya'nın Olimpiyat altın madalyalı yüzücüsü Brooke Hanson, katıldığı bir fuarda elektrik çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı...

Şampiyon yüzücüye elektrik şoku!
Avustralya 100 metre bayrak takımının bir parçası olarak 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Brooke Hanson, elektrik çarpması sonucu kariyerini sonlandırma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İlginç olay, Avustralya'nın Melbourne kentindeki Melbourne Sergi Sarayı'nda "Victoria Spa and Pool Show" adlı fuarda meydana geldi. Hanson'ın sponsorlarından biri, ürettiği bir banyonun tanıtımına Avustralyalı yüzücüyü de davet etti. Daveti kabul eden Hanson, fuar sırasında girdiği havuzda elektrik akımına kapıldı. Ünlü yüzücü hemen hastaneye kaldırılırken, olay sırasında Hanson'ın annesi, babası, kızı ve 7 haftalık eşinin de bulunduğu ifade edildi.

Hayati tehlikesi bulunmayan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Hanson'ın yaşadığı şok ve vücudundaki kısmi hasarlar nedeniyle kariyerinin tehlikede olduğu bildirildi. Sidney'de yayın yapan Daily Telegraph gazetesi, Hanson'ın yaşadığı kazanın ardından kas kasılması ve şiddetli baş ağrıları çektiğini vurgulayarak, ünlü yüzücünün kariyerini sonlandırabileceğini yazdı.

Hanson'ın babası Ian, gazeteye yaptığı açıklamada, kızının durumundan endişe ettiğini belirterek, "Bu iyi bir durum değil. Sadece daha kötüsü olmamasına seviniyoruz. İyileşmesi zaman alacak. Hanson'ın yaşaması büyük bir şans. Daha kötü de olabilirdi. Şimdi kızım zamanının büyük bir bölümünü uyuyarak geçiriyor ve büyük bir şok yaşıyor. Hanson, yaşadığı anı hatırlamıyor ve bizlere ne olduğunu soruyor" dedi.

Bu arada, 29 yaşındaki Hanson'ın yaşadığı kazayla ilgili olarak Avustralyalı yetkililerin soruşturma başlattığı bildirildi. 2004 Atina Olimpiyatları'nda 4x100 metre karışıkta altın, kurbağalamada gümüş kazanan Hanson, Avustralya'da yayın yapan Channel 9'da da bir televizyon programının sunuculuğunu yapıyordu.

iha

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.