Salih Reis-4 feribotu

Salih Reis-4 feribotu

Bostancı-Yenikapı Avşa Adası seferini yapan İDO'nun Salih Reis-4 deniz otobüsü, Zeytinburnu açıklarında bir yük gemisi ile çarpıştı.40 yolcu yaralandı.

Bostancı-Yenikapı Avşa Adası seferini yapan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) ait deniz otobüsü, Zeytinburnu açıklarında demirli Ukrayna bandralı bir yük gemisi ile çarpıştı. 40 yolcunun hafif yaralandı.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ise, İDO'nun acil eylem planıyla hareket ettiğini ve Denizcilik Müsteşarlığı tarafından konulan bütün kuralların gemide mevcut olduğunu söyledi.






YARALI YOLCULAR HASTANELERE GÖNDERİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Salih Reis-4 isimli deniz otobüsünün saat 10.00 itibariyle Bostancı'dan hareket ettiğini ve saat 10.45 sıralarında Zeytinburnu açıklarında demirlemiş halde bulunan Ukrayna bandralı bir gemiye çarptığını açıkladı. 40 yolcunun hafif şekilde yaralandığını söyleyen Selamet, "449 yolculu gemide 40 kişi hafif şekilde yaralandı. Gemi çarpması sırasında yaralananlar Yenikapı'ya getirildi. Yaralılar ambülanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi." diye konuştu.

 

Tüm yolcuların gemiden tahliye edildiğini belirten Selamet, 222 yolcunun başka bir feribotla Avşa adasına gittiğini, 187 yolcunun ise evlerine İDO vasıtasıyla bırakıldığını belirtti.

Kaza anı hakkında net bir bilgisinin olmadığını ifade eden Ahmet Selamet, "Yapılan araştırmalar sonucunda durum net olarak ortaya çıkacak. Savcılık soruşturması devam ediyor. Kazadan itibaren acil eylem planına geçildi." dedi.

 



PANİĞE KAPILDIK

Feribot kazasındaki yaralılardan Çiğdem Mutlu, feribotun arka tarafında oturduğunu belirterek çarpmayla birlikte yolcuların oturdukları yerlerden fırladıklarını, çarpmadan ençok önde oturan yolcuların etkilendiğini söyledi.

 

Çarpmadan önce çığlık seslerinin yükseldiğini ifade eden Mutlu, "Çarpmayla birlikte herşey birbirine girdi. Kazayla birlikte yolcularda panik havası oluştu. Yolcular bir an feribotun batacağını düşünerek panik yaptı." diye konuştu.

 

Mutlu, "Feribotta bulunan görevliler geminin su almadığını belirterek yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Yaralılar daha çok kanamalı yaralıydı yere düşenler de vardı." şeklinde konuştu.

 

Yolcuların çoğunun kazanın şokunu atamadığı görüldü. Kazada yara almayan yolcular da şoku üzerinden atamadı. Yolcuların konuşamadığı görüldü.

 

Kazanın duyulması ile birlikte İDO'ya gelen yolcu yakınları, yakınlarını aradı

Bu arada kaza yerine gelen helikopter ambulanla yaralılar çeşitli hastanelere taşındı. Yenikapı'dan hareket eden "Salih Reis 4" isimli feribotun kuru yük gemisine çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralananların tedavisi devam ediyor.

Yaralılardan Hüseyin Ayan, İsmail Akar, Mehtap İşen, Şenol Tongel, Nurgül Tongel, Ahmet Öner, Kevser Dudurga, Murat Aktaş, Begüm Yaşıt ve Serap Dükkancı, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çeşitli yerlerinden yaralanan yolcuların durumlarının ağır olmadığı belirtildi.

 

Bu arada, olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Kameralara saldıran güvenlik görevlilerini kazazedeler engellendi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.