Sahngay dergisi Nemrut'tu kapak yaptı

Sahngay dergisi Nemrut'tu kapak yaptı

İspanya'nın 500 bin tirajlı Sahngay adlı dergisi, ünlü İspanyol modacı David Delfin'in 2007-2008 kış sezonu kıyafetlerini Nemrut Dağı'nda çekti..

İspanya'da 15 günde bir yayınlanan 500 bin tirajlı Sahngay adlı dergisi, ünlü İspanyol modacı David Delfin'in 2007-2008 kış sezonu için tasarladığı kıyafetlerin katalog çekimleri için dünyanın 8'inci harikası kabul edilen Nemrut Dağı'na geldi.

 

Derginin mart ayında yayınlanan sayısında ise kapak güzeli İspanya'nın Diva’sı kabul edilen Marta Sanchez, Dolmabahçe Sarayı'nda çektirdiği fotoğraflarla yer almıştı. Dergi, Kültür Bakanlığı'nın daveti üzerine Nemrut dağında ünlü modacı David Delfin'in 2007-2008 kış sezonu için tasarladığı kıyafetlerin çekimlerini tamamladı. 

Sahngay dergisinin yöneticileri, Temmuz sayısının kapak çekimleri için Adıyaman’ın Kahta İlçesi yakınlarındaki dev tanrı heykellerinin bulunduğu Nemrut Dağı´na geldi. Derginin geçen Mart ayında yayınlanan sayısında ise kapak güzeli ‘İspanya´nın Diva’sı kabul edilen Marta Sanchez, Dolmabahçe Sarayında çektirdiği fotoğraflarla yer almıştı.

Dergi, Kültür Bakanlığı´nın daveti üzerine bu kez Nemrut dağında ünlü modacı David Delfin´in 2007-2008 kış sezonu için tasarladığı kıyafetlerin çekimleri için İspanyol modellerlerden Raul, David ve model Raguel ile Nemrut dağı zirvesinde çekimlerini tamamladı.

İspanya´da, Türkiye´nin Madrid Müsteşarlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında Pasion Turka Ajansı ve Kültür Bakanlığı´nın işbirliğiyle Nemrut´ta çekimlerini yapan ünlü İspanyol modacı David Deflin, şöyle dedi:

“Nemrut gerçekten harika bir yer. Güneşin doğuşunu izledik ve büyülendik. Türkiye´ye Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın davetlisi olarak geldim. Sahngay dergisinin düzenlediği 2007 yılının en iyi desinatör yarışmasında birinci oldum. Bu nedenle Türkiye´deki çekimlerde benim de yer almam istendi ve Türkiye geldim. Düşündüğümden daha iyi buldum buraları. Şaşırtacak kadar güzel yerler var. derginin kapak çekimlerini burada gerçekleştirmek beni çok mutlu etti. Bu ay yayınlanacak olan Shangay dergisinin kapağında hem bana ait tasarımların, hem de Nemrut Dağı´ndaki bu heykellerin olması Türkiye ve Nemrut’un yanı sıra benim içinde tanıtım anlamında büyük bir fırsat oldu.´´




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.