ŞAHNAZ ÇAKIRALP'İN AVUKATINDAN YENİ İDDİA...

ŞAHNAZ ÇAKIRALP'İN AVUKATINDAN YENİ İDDİA...

YAYINCI 'DOÇ.DR' ÜNVANINA SAHİP OLMADIĞI HALDE KULLANIYOR

Oyuncu ve yazar Şahnaz Çakıralp'in, yayıncısı tarafından gazeteye ilan verilerek, kitaplarının satmamasıyla suçlanması üzerine avukatından açıklama geldi.

Çakıralp'in vekili Av.Mehmet Tuncay Çakıralp kitabın satışının yayıncıdan kaynaklanan dağıtım sorunları nedeniyle düşük sevide kaldığını belirtti. Avukat Tuncay Çakıralp ayrıca yayıncının sahip olmadığı halde "Doç.Dr" akademik ünvanının kullandığını da öne sürdü.

İşte Şahnaz Çakıralp'in avukatının yaptığı o açıklama... 

Akademi Yayıncılığın sahibi Şenol Koray Sakınmaz'ın Pazar günkü Vatan gazetesine ilan vererek müvekkilem Tiyatro Sanatçısı Şahnaz Çakıralp'in Cumhuriyet Gazetesinde 2004 yılında yayınlanan yazılarından oluşan "Çıplak Ayakla Yürümek"  isimli kitabının satmadığını duyurması ve müvekkilem hakkında doğru olmayan bir çok isnatta bulunması üzerine sözü geçen yayıncı hakkında tüm yasal işlemler başlamıştır.

Yargıya intikal etmiş olay ve devamı olaylarla ilgili ne müvekkilem ve ne biz, bu kişi ile polemiğe girmeyeceğiz. Kişi tanınmış bir sanatçı olan müvekkilem ile bu tür polemikler nedeniyle ün kazanmak, isim yapmak peşindedir.

Söz konusu kişinin borca batık olduğu, birçok kişiyle ihtilaflı olduğu, kitaplarını bastığı diğer kişilerle de aynı sorunu yaşadığı bilinen bir olaydır. (Telif ücreti ödememek, sahte bandrol kullanmak gibi)

Ancak, kendi yazdığı kitaplarda (Doç.Dr.) akademik ünvanını kullanmaktadır. YÖK Başkanlığından aldığımız yazıda bu kişinin böyle ünvanları olmadığı, ayrıca Boğaziçi üniversitesi ile de hiçbir ilgisinin olmadığı belirlenmiştir.

Bir kitabın satıp satmaması kitabın iyi veya kötü olduğu gibi bir yargıyı oluşturmaz.

Yayıncı o kitabın içeriğini okuduktan sonra deneyimi varsa kitabı basıp basmamaya ticari açıdan da bakarak karar verir. Müvekkilem çeşitli konularda ki yazılarını sanatçı gözü ile ve duyarlılığı ile yazmıştır ve bu yazılar Türkiye'nin en itibarlı ve titiz bir gazetesinde;  Cumhuriyet Gazetesinde bir yıl boyu yayınlanmıştır. Kitap satmamış ise yayıncının borçları yüzünden basılı kitapların haczedilmesi, dağıtımın yapılamaması nedeniyle satmamış olabilir. Kaldı ki satmadığı dediği kitapların satıp satmadığı da henüz bilinmemektedir. Olay yargıdadır. Her şey Yargı'da ortaya çıkacaktır.

Şahnaz Çakıralp Vekili
Av.Mehmet Tuncay Çakıralp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.