Sağlıklı Korse Sağlıklı Beden

Sağlıklı Korse Sağlıklı Beden

Korse, 1839 yılında Roxey Ann Caplin adında İngiliz bir kadın tarafından icat edildi. O zamanlarda kadınlar fiziki ve kilo problemi olmadan da korseleri zarif ve cazibeli görünmek için tercih ediyorlardı.

Korse, 1839 yılında Roxey Ann Caplin adında İngiliz bir kadın tarafından icat edildi. O zamanlarda kadınlar fiziki ve kilo problemi olmadan da korseleri zarif ve cazibeli görünmek için tercih ediyorlardı. Akşam saatlerinde, balina kemiğinden yapılan destek çubuklarıyla sabitlenen korseleri giyen kadınların büyük acılar içinde bedenlerinde yaraya ve kanamasına sebep oluyordu. Yine de korseden vazgeçmeyen kadınlar, korse olmadan kendilerini çıplak ve çirkin hissediyorlardı.

Korse hala en popüler iç çamaşırlarından bir tanesi, kadınların zayıflamak ve zayıf görünmek amacıyla kullandıkları korselerin modası asla geçmiyor. Bunun yanı sıra günümüzde çok çeşitlenen korse; sağlık problemleri için özel çeşitlerde üretilip amaca uygun kullanılıyor. Geçmişteki acıların artık son bulduğu bir nevi '' mucizevi korse ''ler vücuda form kazandırmakla beraber artık daha hijyenik ve daha sağlıklı üstelik dışarıdan da belli olmuyor! Korse kullanmanın bel bölgesindeki istenmeyen yağların erimesinde etkili ve yardımcı olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Korsenin sizi istediğiniz fit görüntüye kavuşturması için her gün düzenli olarak korseyi kullanmanız gerekmektedir. Fakat bunun dışında sadece kıyafetinize uygun korse seçimleri ile günü de kurtarabilirsiniz. Her gün korseyi kullanacağınızı var sayarsak, korsenizin temizliğine son derece önem vermeniz gerekmektedir. Terlemeye sebep olan korse temizlenmezse mantar ve bakteriye mükemmel bir ortam sağlar. Korsenizi düzenli olarak havalandırmalı ve yıkama talimatlarına uyarak yıkamalısınız.

Yine geçmişte kadınların çektiği acılara sünger çekercesine korsenin sağlık açısından da kullanılması öneriliyor. Göbek fıtığı, bel ağrısı ve sezaryen doğum sonrası tercih edilmesi sağlığa iyi geleceği uzmanlar tarafından söyleniyor. Ancak her tedavide olduğu gibi sağlığınız için tercih edeceğiniz korsenizi önce dokturunuza danışmanızı öneririz.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.