Sağlığa Davet

Sağlığa Davet

B-fit, kendine zaman ayıramamaktan, vakit darlığından şikayet edip de fit görünmek isteyen kadınlar için açılmış bir spor merkezi. Günde yarım saat ayırarak sağlıklı olmanın, genç ve güzel görünmenin zor olmadığını iddia eden spor merkezi sadece kadınlara

Nagihan  Özkan

-B-fit bünyesinde ne gibi çalışmalarınız oluyor ?

Burası kadınların spor ve yaşam merkezi. İçeriği Amerika’dan geldi. Dokuz alet, dokuz platform çalışılıyor. Aletlerimiz hidroliktir, herhangi bir ağırlığı yoktur. Platformlar hocalar eşliğinde yapılan aerobik hareketlerden oluşuyor. Her 30 saniyede bir aletten platforma geçiliyor, toplamda üç tur atılıyor. Üç tur da totalde 30 dakikaya tekabül ediyor. Bir insanın günlük spor ihtiyacı burada 30 dakikada karşılanıyor. Aerobik hareketler vücutta yağ yakımını kolaylaştırıyor. Aletler kas gücü,  platformlar da yağ yakımı için dizayn edildi. Her zaman hocalar eşliğinde, kişiye özel antrenmanlar şeklinde çalışılıyor. Bunlara artı olarak uyguladığımız Fitness seanslarımız var.Bu sayede karın, göbek ve kalça eritme çalışmaları yapıyoruz. Pilates seanslarımızda da 15 dakika eğitmenlerimizin eşliğinde dans çalışmalarımız oluyor. Mutluyuz, hep birlikte spor yapıyoruz ve aile gibiyiz.


 -Üyelerinizin belirli bir yaş aralığı var mı?

7’ den 70’e sloganıyla çalışıyoruz. 12 ilâ 60 yaş arası üyelerimiz var. Genele hitap ediyoruz. Fizik tedavisi amacıyla da çalışıyoruz. Her zaman hocalar eşliğinde yapıldığı için üyelerimize zarar verecek her türlü hareketten kaçınılmış olunuyor. Bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı olan üyelerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz.


-Bir eğitmen olarak sadece kilolu bayanlar mı spor yapmalı sizce ?

Bizim Türk olarak mantığımız bu ama biz bu düşünceyi kırmaya çalışıyoruz. Çok kilolu olmanın sağlıksız bir durum olduğu gibi çok zayıflık da sağlıksızlık getirir. Burada kesinlikle ilk amaç kilo vermek değil, öncelikle sağlıklı olmaktır. Zaten vücut spora alıştığı zaman ideal kilosuna gelecektir. Öncelikli hedefimiz sağlık.


-Uyguladığınız çeşitli programlarınız var. Bunların içeriği nedir ?

Oryantal, hamile platesi, yoga  gibi stüdyo derslerimiz olacak fakat henüz açamadık. Belli bir sayıya ulaşmamız gerekiyor. Oryantale özellikle talep oluyor. Eğlenerek spor yapılıyor ve oryantal vücuda kardiyo yüklediği için kilo verme sürecini hızlandırıyor ve fit bir görünüm kazandırıyor.

-Egzersizler evde yapılabilir mi ?

Yapılabilir fakat bilinçli olmak çok önemli. Kontrollü hareketler yapılmalıdır. Vücut çok hassastır en ufak hareket bile zarar verebilir. Evde spor yapılırken halının üzerinde değil, kalın bir battaniye serilerek üzerinde yapılmalıdır. Pilates bandı veya pilates topu alınabiliyorlarsa bunlarla çalışılabilinir. Spor disiplin ister ve evde bu disiplini bayanlar kendilerine ne kadar sağlarlar bunun belirlenmesi gerekir. Spor temizlik gibi nankördür. Bırakırsanız o da sizi bırakır ve kilo alınmaya devam edilir. Spor bir anlık olacak bir şey değil emek isteyen bir iştir.


-Son olarak kadınlara vermek istediğiniz mesaj nedir?

Bu yıl kadınlar kendilerini spora başlayarak ve sağlıklı yaşayarak ödüllendirsinler. Bir kadını en iyi hissettirecek şey fit bir görünümdür.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.