"Sadece Allah biliyor"

"Sadece Allah biliyor"

İşte Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda Org. Büyükanıt ile yaptığı özel görüşme hakkındaki açıklamaları...

Başbakan Erdoğan, NTV'ye verdiği demeçte ilginç açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKANIT'LA KONUŞMAMIZI ALLAH'TAN BAŞKA BİLEN YOK

Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de Genelkurmay Başkanı ile yaptığı özel görüşmenin içeriği ile ilgili olarak "Allah'tan başka kimse bilmiyor. Kim açıklarsa saygısızlık eder" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI YÜZKARASIDIR

Başbakan Erdoğan, NTV'den Murat Akgün'ün bir başka sorusu üzerine Cumhurbaşkanının seçilmesi için 367 şartını getiren Anayasa Mahkemisi'nin bu kararına "Yargı açısından yüzkarasıdır. Ayrıca muhalefet blöf yaptı." dedi.

İşte konuşmadan bazı bölümler:

Terörle Mücadele Yüksek Kurulumuz toplantılarını yapmakta devam ediyorlar. Sınırötesi operasyon yapacağız yapmayacağız konuşulmaz. Bunu ilgili arkadaşlar çalışmasını yapar. İş o noktaya gelince kararı verilir. Biz terörden muzdaripiz. Biz on binlerce çocuğumuzu şehit verdik. Sivil konusunda bir çok hedefler konuldu.

Ankara’da bir canlı bombanın bir eylem yapması sonucu kimisi evlilik hazırlığı yaparken kimisi günlük alışveriş yaparken…

Bu süreç devam ediyor. Bu süreç nereye kadar sürer nereye kadar devam eder. Benim bunu açıklamam doğru olmaz. Stratejik bir süreçte doğru olmaz.

Sabrımız taştı taşıyor. Amaç neticenin alınması. Her bir şehitin gelmesi bizim sabrımız test ediyor. Her şehit cenazesi geldiğinde kalkıp biz burada bir şey yapalım demek doğru değil. Bunun askeri boyutu var, uluslar arası boyutları var. Bununla ilgili çeşitli konuşmalar var “3 ayda sonuçlandırırım, 6 ayda sonuçlandırırım”… Onları bürokratken de gördük, siyasiyken de gördük.

Türkiye teröre yıllarca kurban verdi. Dünyada ABD başta olmak üzere İngiltere, İspanya’nın ne durumlar görünüyor.

Soru: Abdullah Gül, sizin Genelkurmay Başkanı ile İStanbul'da yaptığınız görüşmede bazı mutabakatlara varıldığını söyledi. Nedir bu mutabakatlar?

Başbakan: Abdullah Gül böyle bir şey söylemiş olamaz. Orada konuşulanlar hakkında en yakınımdakiler bile bilgi sahibi değiller. Org. Büyükanıt'la konuştuklarımızı bizim dışımızda Allah bilir.

Sayın Cumhurbaşkanı geldiği zaman tokalaşmamız var. "Nasılsınız iyi misiniz?" 4 saat yan yana oturduk. 4 saat boyunca sürekli konuşmak zorunda değiliz. Devletin üstünü çatıştırmaktan medya ne kazanıyor?

Sayın Cumhurbaşkanı ile ters düştüğümüz noktalar olmuştur. Ancak geçmişte yaşanan krizlerin olmaması konusunda çaba gösterdim. Anayasa kitapçıkları fırlatılmadı. Son gönderilen Anayasa değişikliği paketi sürenin bitimine yarım saat kala veto edildi. Bu konuda konuşma hakkım vardır. Ama konuşmadım.


Uzlaşma tanımı da yanlış bir kavram. Diyelim ki bir parti var 360 tane oyu var. Diğer partiler kabul etmiyor. bizim adayımızın ülkemizi temsil konusunda neyi eksikti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.