Saç Ekimi Uygulaması İle İlgili Son Gelişmeler Nelerdir?

Saç Ekimi Uygulaması İle İlgili Son Gelişmeler Nelerdir?

Saç ekimi işlemi, saçları dökülen ve kellik sorunu yaşayan birçok kişi tarafından sıkça tercih edilir.

Saç ekimi işlemi, saçları dökülen ve kellik sorunu yaşayan birçok kişi tarafından sıkça tercih edilir. Sac ekimi uygulaması, günümüzde gelişmiş teknolojik cihazlar ile saç ekim merkezi tarafından yapılmaktadır. Saç ekim merkezi İstanbul şehrinde birçok sayıda bulunmaktadır. Bu yüzden genellikle bu işlemi yaptıracak kişiler genelde İstanbul’da yaptırmayı tercih eder. Sac ekimi İstanbulEstepalace Kliniği’nde güvenilir ve deneyimli cerrahlar tarafından hijyenik koşullar altında ve en gelişmiş cihazlar ile saç ekimi uygulaması yapılır.

Saç Ekimi Uygulaması Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, lokal anestezi altında yapılan ve kafa derisinde küçük çizikler açılarak yapılan bir işlem olduğu için alkol, asprin, corasprin, alkollü içecekler, vitamin ilaçları ve takviyeleri, bitkisel çaylar ve bitkisel ilaçlar gibi kan sulandırıcı maddeler işlemden bir hafta önce bırakılmalıdır. Saç ekimi işleminin yapılacağı gün doyurucu bir kahvaltı yapmanız önerilir. Böylece işlem sırasında sorun yaşamazsınız.

Saç ekimi işlemi lokal anestezi altında yapılır. Bu işlemde yalnızca kişinin kafa derisi uyuşturulur. Yani hastanın bilinci açıktır. Hatta saç ekimi işlemi sırasında hasta, televizyon izleyebilir, dergi ya da kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir. İşlem lokal anestezi altında yapıldığı için kişi herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Bu işlem ortalama olarak dört ile sekiz saat arasında yapılır. İşlem esnasında hastanın karnının acıkması durumunda yemek yiyebilir. Bunun yanı sıra zaman zaman ara verilerek hasta dinlendirilebilir.

Saç ekim operasyonundan bir gün sonra hastaya pansuman yapılır. Saç ekimi işleminden üç gün sonra hasta kliniğe gelir ve ilk saç yıkama işlemi gerçekleştirilir. Saç ekiminden yirmi gün sonra saçlar dökülecektir ki bu normal bir durumdur. Üç ay sonra çıkan ilk saçların ardından altıncı ayda saçların % 75’i çıkmış olur. Saçlar ayda ortalama 1 cm. uzar. İlk aşamada saçlar kıvırcık ve zayıf telli olarak çıkabilir daha sonra gürleşecek ve canlı görünecektir.

Saç ekiminde yaygın olarak FUE tekniği kullanılır. Burada saç kökleri yani greftler, enseden  alınan canlı kök hücrelerin kafa derisindeki saçsız bölgelere uygulanması ile kolay bir biçimde gerçekleştirilir.

Saç Ekimi, Saç Ekimi Fiyatları ve Saç Ekiminde FUE yöntemiyle ilgili daha detaylı bilgi aşmak için Estepalace ‘ın ( http://www.estepalace.com )sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.