Sabiha Gökçen Havalimanını Kullanacakların Dikat Etmesi Gereken 5 Şey

Sabiha Gökçen Havalimanını Kullanacakların Dikat Etmesi Gereken 5 Şey

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla turistlerin akın ettiği İstanbul 2 adet Havalimanı'na sahip.

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla turistlerin akın ettiği İstanbul 2 adet Havalimanı'na sahip. Anadolu Yakası'nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmek üzere bir tatil planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken beş nokta var. Gelin kısaca bunlara bir göz atalım.

 

Sakın Geç Kalmayın:

 

1- İstanbul'da turistik mekânların birçoğu Avrupa Yakası'nda bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, Sultanahmet, Kapalıçarşı, Ayasofya ve bunun gibi birçok ünlü mekân Avrupa Yakası'nda bulunmaktadır. Bu sebeple gününüzün belki de tatilinizin büyük bir bölümünü Avrupa Yakası'nda geçirecek, belki de konaklayacaksınız. Özellikle günübirlik bir tatil planlıyorsanız durum daha da tehlikeli olabilir. Çünkü Avrupa Yakası'nda gezinirken zamanın nasıl geçtiğini anlamayıp, Anadolu Yakası'nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'na yetişecek vaktiniz kalmayabilir.

 

2-Sabiha Gökçen denilince çoğumuzun aklına yoğun hava trafiği gelir. Bu trafik yüzünden Havada belli bir müddet inmek için bekleyebilir, eğer acele bir işiniz varsa geç kalabilirsiniz. Tabii ki bu yoğun trafik, havada olduğu kadar havalimanında da sizi bekliyor olacaktır. Boş bir taksi bulamamak veya bagajınızı geç teslim almak gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Gelelim bir başka detaya;

 

Yüksek Otopark Ücretleri:

 

3-Eğer birini yolcu etmeye geldiyseniz ya da aracınızı havalimanı otoparkına bırakıp seyahate gittiyseniz döndüğünüzde sizi uçak bileti kadar pahalı bir otopark faturası bekleyebilir. Yoğun trafiğine rağmen küçük çaplı bir otoparka sahip olması nedeniyle bu Havalimanı otopark ücretleri konusunda can yakıcı olabilir. Dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

 

4-Gelelim beslenme konusuna. Eğer Havalimanı'na geç kaldıysanız ya da yemek yiyecek vakit bulamadıysanız havalimanında yemek yemek size biraz pahalıya mal olabilir. Yakınlarda restaurant cafe veya yemek yiyebileceğiniz herhangi bir yer bulunmadığı için, yiyecek fiyatlarının çok yüksek olması sizi rahatsız edebilir. Bu sebeple havalimanına gitmeden önce karnınızı iyice doyurmanızı tavsiye ederiz.

 

5-Sadece Sabiha Gökçen Havalimanı değil, bütün havalimanları için geçerli olan bazı kurallar var. Yanınızda herhangi bir kesici veya delici alet bulundurmamanız veya bagajınızda yüksek miktarda sıvı bulundurmamanız önemli uyarılardan bazıları. Aksi takdirde kontrol noktalarından geçemeyebilir, zaman kaybedebilir ve hatta uçağınızı kaçırabilirsiniz. Yanınıza aldığınız fazla miktarda parfüm bile bu konuda sizi sıkıntıya sokabilir. Sizlere şimdiden sorunsuz yolculuklar diliyoruz.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Araç Kiralama

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’da geldiğinizde İstanbul’u gezmek için bir araç kiralamak size pek çok avantaj sağlayabilir. Sabiha Gökçen’de bulunan Budget ya da Almira araç kiralama ofislerinden kiralayacağınız araçla İstanbul’u gezmeye derhal başlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.