"Sabaha kadar ağlıyorum"

"Sabaha kadar ağlıyorum"

The Green Park Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, bürokrasinin bezdirdiğini, yatırımcıyı bıktıracak uygulamalar olduğunu söyledi.

The Green Park Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, bürokrasinin kendilerini bezdirdiğini, Pendik'te iki yıl önce başladıkları İstanbul'un en büyük oteli ve en büyük kongre merkezi olacak otelin bürokratik engeller yüzünden yapılamadığını söyledi. Üstündağ, yatırımcıyı bıktıracak uygulamalarla karşı karşıya olduklarını belirterek şöyle konuştu:

 

"Ülkemde yatırım yapmak her zaman önceliğimken, bize çektirilenlerden dolayı yurtdışında yatırım arayışına girdik. Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Başbakanı Levan Varşalomidze ile görüştük. 2008'de orada otel açacağız."

 

Acaristan Özerk Bölgesi Başbakanı'nın kardeşinin şimdi Türkiye'de olduğunu kaydeden Üstündağ, "Bize gösterdikleri bir yerde Green Park açacağız. Orada 50 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi.

 

'Giderim ama dostlar burada'

 

Pendik'te yaşadıkları sorunlardan dolayı bazı geceler sabaha kadar ağladığını ifade eden Üstündağ şunları söyledi:

 

"Bazen bu ülkeden gitmeyi düşünüyorum. Gazetelere ilan vereyim, 'Ülkesini terk eden adam, bürokrasiden bıktığı için gitti' şeklinde. Ancak bu topraklarda büyümüşüm, bu yaştan sonra dostlarımı bırakamayacağım için gidemiyorum."

 

'Tek 5 yıldız utanç verici'

 

Anadolu yakasındaki tek 5 yıldızlı otelin sahibi olduklarını anlatan Adil Üstündağ, 8 milyon nüfusu olan bu bölgede bir tane 5 yıldızlı otelin bulunmasının utanç verici bir durum olduğunu kaydetti. İstanbul'da 1000 kişinin kalabileceği bir kongre merkezinin olmadığını, bundan dolayı ülkenin büyük bir gelir kaybı yaşadığını anlatan Üstündağ şöyle devam etti:

 

"En son, bir haftada 70 milyon dolar gelir bırakacak dişçilik konferansı yer yokluğundan Fransa'ya kaptırıldı. AKP Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu bu kongrenin İstanbul'da olması için çok uğraştı. Ancak 1000 kişilik kongre merkezimiz olmadığından yapılamadı."

 

'Annem azarladı'

 

İki yıl önce Pendik'teki projeye başladıklarında, bunu heyecanla annesine anlattığını belirten Üstündağ, aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı:

 

"Anneme, 'İstanbul'un en büyük otelini yapacağım, 1000 kişi çalışacak' dedim. Annem beni azarladı ve 'Yaptın mı ki konuşuyorsun, yap öyle konuş' dedi. Her şeyimiz hazırken bu oteli açamamak gerçekten çok acı. Bir bina dikmek için 360 imza isteniyor."

 

Kendini eski komünist olarak tanımlayan Adil Üstündağ, lise yıllarında İlhan Selçuk ve Doğan Avcıoğlu'ndan çok etkilendiğini söyledi. Eski bir komünist olarak çalışanlarına nasıl davrandığı sorusu üzerine Üstündağ, "Bizde patron yoktur, 3 bine yakın çalışanımız var, hepsi ortağımız gibidir. Bizde patron müşterilerimizdir" dedi.

 

'Fenerbahçe yurtdışında değil, Kartepe'de kamp yapacak'

 

Kocaeli'ndeki Kartepe'ye ilk oteli kurma 'çılgınlığını' gösterdiklerini, şimdi 5 çim saha yaptıklarını ve 1. Lig takımlarının İsviçre'ye, Almanya'ya gitmelerine gerek kalmadığını anlatan Adil Üstündağ şöyle konuştu:

 

"Bursaspor, Kayserispor, Malatyaspor, Gençlerbirliği Oftaş bu sezona Kartepe Green Park'ta hazırlandı. Önümüzdeki yaz Beşiktaş ve Fenerbahçe de yurtdışına gitmeyip burada kamp yapacak. İsviçre'yi Türkiye'ye getirdik. İstanbul sıcaktan kavrulurken orada hava sıcaklığı 15 derece. En yüksek doğalgaz dünyada 1200 metreye çıkarılmış. Biz Kartepe'de 1700 metreye doğalgaz çıkardık. Her türlü altyapısını da biz yaptık."


TÜRKİYE TURİZM



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.