Rotary Kulüpleri  Bodrum'da

Rotary Kulüpleri Bodrum'da

Ege Bölgesi Rotary Külüpleri toplantısında Bodrum, Karia, Milas, Didim, Kuşadası ve Söke'nin dahil olduğu 10. Grubun yeni başkanları görevi teslim aldı.


Derya Duysak-Türkiye Turizm

U.R. 2440 Bölge Basın Toplantısı ve 10. grup Rotary Kulupleri devir teslim töreni Bodrum’da yapıldı. Bodrum Manastır Otel de düzenlenen Ege Bölgesi Rotary Külüpleri toplantısında Bodrum, Karia, Milas, Didim, Kuşadası ve Söke'nin dahil olduğu 10. Grubun yeni başkanları görevi teslim aldı.

Görevi devralan Bodrum R.K. Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, Karia Rotary Başkanı İlknur Özer, Milas Rotary Başkanı Sami Kont, Didim Rotary Başkanı Mithat Sucuoğlu, Kuşadası Rotary Başkanı Bilgehan Algan ve Söke Rotary Başkanı Mustafa Cem Tuntaş bu yılki tema olan "Rotary paylaşır" diyerek yeni yılda yapacakları projelerini tanıttılar.

 

1 Temmuzda başlayan yeni dönemde Söke Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Cem Tuntaş son sistem 30 bilgisayardan oluşan yeni bir bilgisayar sınıfını Söke Sıdıka İlköğretim Okulunua kazandırmak için Uluslararası Eşli Bağış Projesi kapsamında Amerika 6080. Bölgeden Sun Rise Beach Club ile eşleşerek gerçekleştireceğini açıkladı.

 

Ayrıca Didim Rotary Kulübü Başkanı Mithat Sucuoğluda yine Uluslararası Eşli Bağış Projesi olan 6 adet özel yapım diyaliz koltuğunu Didim Devlet Hastanesi’ne bağışlanmak üzere UR 2470. Bölge olan Yunanistan’ın Atina Rotary Kulübü ile eşleşerek yapacaklarını bildirdi. Yurt dışından ülkemize gelecek olan bu parasal katkıların bu gibi projelerde kullanılmak üzere devam edeceği belirtildi.

 

Diger Rotary Kulüpleri de uluslararası gücü kullanarak farklı toplumsal yarara yönelik projelerini  bu ay içinde belirleyerek Uluslararası Rotary'e kayıt ettireceklerini söylediler.




Devir teslim törenine katılan UR 2440. Bölge Federasyon Başkanı Guvernör Sezai Moral ile eşi Sema Moral, bu yılki "Rotary Paylaşır " temasının Rotary'nin özünü yansıttığını ve sosyal yardımların süreceğini söylediler.


Toplantıda projelerinin aralıksız devam  edeceği belirten Guvernör Sezai Moral,  Rotary Kulüpleri’nin Atatürk ilkelerine bağlı, ülkesini gözeten, laik Cumhuriyetin savunucusu olduklarını bildirdi. Moral, özellikle yurtdışındaki Rotary’ler ve fonlardan alınacak olan bağışlar ile yardımların toplumun en ihtiyaç duyduğu sağlık, eğitim, açlık, su gibi başlıklarda kullanılacağını bildirdi.


Guvernör Sezai Moral’ın konuşmasından sonra geçmiş dönem Guvernör Yardımcısı Nilgün Bütün görevini 2007-2008 dönemi Guvernör Yardımcısı Vedat Altuğlu’ya teslim etti.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.