Rize'de Mumcu'ya büyük tepki

Rize'de Mumcu'ya büyük tepki

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın partiden milletvekili adayı olmasına karşı çıktığı yönündeki haberler Anavatan Rize teşkilatında infiale yol açtı. Mumcu'nun posterleri yırtıldı.

Anavatan Partisi Rize İl Başkanlığı binası girişinde bulunan Genel Başkan Erkan Mumcu'nun posterleri, bazı partililerce yere atıldı. Partililer, bazı gazetelerde, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın partiden milletvekili adayı olmasına karşı çıktığı yönündeki haberlere tepki gösterdiler.

ANAVATAN Rize İl Başkanlığına gelen bazı partililer, bina girişinde bulunan Genel Başkan Erkan Mumcu'nun posterlerini yere attı. Mumcu'nu bazı posterleri de partililer tarafından yırtıldı.

Tepkilerin ardından basın toplantısı düzenleyen ANAVATAN Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı, Anavatan Partisi'nin kurucularından olan Mesut Yılmaz'ın genel başkanlığından sonra partide 3 genel başkan değiştiğini, bu süreçte merkez sağda birlik arayışlarının başladığını söyledi.

Mesut Yılmaz'ın siyasi pazarlıklara konu edildiğini hayret ve esefle izlediklerini ifade eden Mataracı, şunları kaydetti: ''Biz bütün Rizeliler olarak dimdik Mesut Yılmaz'ın arkasındayız. Yılmaz'ı meclise gönderecek iradeye de sahibiz. Yılmaz'ın yolunu kesmeye hiçbir siyasi manevra ve güç engel olamaz. Mesut Yılmaz'a saygı göstermeyen iradeye biz de saygı göstermeyiz.''

Kendilerinin siyasi istikballerini Yılmaz'a bağladıklarını belirten Mataracı, ''Biz siyasi çıkar uğruna parti parti gezenlerden olmayacağız. Bizim bir siyasi geleceğimiz varsa onu Yılmaz'ın emin ellerine bırakıyoruz. Mesut Yılmaz'a uzanan elleri kırarız, laf söyleyenin lafını ağzına yumarız'' diye konuştu. Partilerinden istifa etmeyi düşünmediklerini vurgulayan Mataracı, ''Anavatan Partisi'nde Yılmaz'dan sonra üç genel başkanla çalıştık. Biz daha önce de buradaydık. Onurlu duruşumuzu devam ettireceğiz'' dedi.

-''POSTERLERİN YERE ATILMASINI TASVİP ETMİYORUZ''
Mustafa Mataracı, basın mensuplarının, Erkan Mumcu'nun posterlerinin neden yere atıldığı şeklindeki bir soru üzerine, ''Erkan Mumcu'nun posterlerinin yere atılmasını tasvip etmiyoruz. Bunu yapanları disiplin kurulunda cezalandıracağız'' dedi.

Bu arada, Mataracı'nın basın toplantısı sırasında baygınlık geçiren bir kişi, çevredekilerin yardımıyla kendisine gelebildi. Basın toplantısının ardından il teşkilatı kendi arasında basına kapalı değerlendirme toplantısı yaptı.

AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.