Rice: İran izlediği yolu değiştirsin

Rice: İran izlediği yolu değiştirsin

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, "İran'ın izlediği yolu değiştirmesinin zamanının geldiğini" söyledi.

Rice, kadın liderlerin yer alacağı Orta Doğu'da barış çabaları konulu konferansa katılmak için geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da gazetecilere, İran'ın, daha fazla tecrit edilmek istemediği takdirde, uranyum zenginleştirme programından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

"İran'ın taktiklerini değiştirmesinin zamanı" diye konuşan Rice, uluslararası toplumun İran'ın ne yapması gerektiği konusunda birlik olduğunu kaydetti.
İran'ın nükleer programıyla ilgili başmüzakerecisi Ali Laricani ve AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın Tahran'ın nükleer programını görüşmek üzere bugün Madrid'de bir araya gelmeleri bekleniyor.

Öte yandan Rice, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve diğer kadın liderler, bugün Viyana'da başlayacak Orta Doğu'da kadın liderlerin barış çabaları konulu konferansa katılacak.

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'in evsahipliğindeki konferans kapalı kapılar arkasında yapılacak. Konferansa katılacak diğer isimler arasında AB Komisyonunun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner, Filistinli milletvekili Hanan Aşravi ve BM Genel Kurulu'nun eski Başkanı Şeykha Haya Raşid El Halife bulunuyor.

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.