Refüj geçit vermiyor

Refüj geçit vermiyor

Bomonti’de Abdi İpekçi Caddesi’nin arkasında bulunan sokaktaki karakolun işgal ettiği yol sürücüleri zor durumda bırakıyor.

 
Bir süre öncesine kadar sadece polis karakoluna ait araçların park ettiği yolun trafiğe açılmış olması yolu kullanan sürücüleri rahatlatmaya yetmedi. Refüjlerin araç geçişine uygun olmaması araçların karakol sokağı girişinde zorluk yaşamalarına sebebiyet veriyor. Ayrıca karakolun bulunduğu sokak bitiminde okulun yer alması ve kaldırımların dar olması özellikle okul çıkışlarında adeta olası kazalara davetiye çıkarıyor. 


YOL AÇILDI AMA

Yasin Taksirat- Zaffer Fashion

İnsanlar yolun açıldığının pek farkında değil fakat karakol burada olduğu sürece yolun açılıp kapanması pek fark etmiyor. Karakol çok kalabalık oluyor ve araçları bu yolu kapatıyor. Yol açıldı ama karakolun bunu desteklemesi lazım. Yol trafiğe açıldı ama gerekli bazı düzenlemeler henüz yapılmadı. Araç geliyor, karakola devam ediyor ama aslında ters yola giriyor. Yolun açılması iyi olacak ancak biraz zaman alacak.

ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Burada Şişli Belediyesi’nden birileri vardı, kapının önündeki görüntü ile ilgili şikâyette bulunduk, burası komple yol olacak, bu kirlilik, kaos kalkacak dendi ancak henüz yapılan bir şey yok. İnsanlar motorlarını bırakıyor, arabaları bırakıyorlar. Ayrıca burada kargo şirketi var, sabah akşam kamyonları diziyorlar buraya. Böyle bir yerde kargo olması da pek mantıklı değil. Burası Şişli’nin en güzel yerlerinden biri ama Şişli Belediyesi biraz daha özen gösterse buraya daha iyi olacak.

TEHLİKE!!!


Karakolun kulübesi kaldırımı kapatıyor. Çocuklar yürüyebilmek için kaldırımdan yola geçecek. Şu an trafiğe tam açık değil fakat açıldığında büyük tehlike yaratacak. Bir de burada okul da var. Servisler geliyor buraya, çocuklar bir oraya bir buraya koşuyor, onlar için tehlikeli olacak.



REFÜJ DÜZENLEMESİ

Nuray Marçak- Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı

Burada geçici bir park alanı olması lazım. Araçla gelince küçük bir paket bile indiremiyorsun. Kargo şirketinin de yaptığı etik değil. Ayrıca bu sokaktaki refüjlerin düzenlenmesi lazım. En önemli sorun o.

FİYAT KONTROLÜ YAPILMALI


Belediye yolu açıyorsa, en azından otoparkların da fiyat kontrolünü yapmak gerekiyor. Şişli genelinde, burada soygun düzeni gibi bir park fiyatı var. Ben bu binada oturuyorum her gün 25-30 TL park ücreti veriyorum. Bir ayda 1 milyar eder. Otopark paralarını denetlemekte yarar var.
Burada birkaç sene önce bir arkadaşımıza arabadan eşya indirirken duramazsın diye müdahale edildi, şeker hastasıydı arkadaşımız, stresten beyin kanaması geçirdi ve vefat etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.