Red Bull Air Race'i Mangold kazandı

Red Bull Air Race'i Mangold kazandı

RedBull Air Race World Series'in 4. ayağında Cobra takımından ABD'li pilot Mike Mangold birinci oldu.

Red Bull Air Race World Series'in 4. ayağında Cobra takımından ABD'li pilot Mike Mangold birinci oldu. Final yarışından önce yapılan 3.'lük mücadelesinde geçen yıl İstanbul'da birinci olan Kirby Chambliss, 01.35.70'lik derecesiyle 01.40.96'lık derece yapan Alejandro Maclean'a üstünlük kurarak 3. oldu. Finalde ise Mangold, 01.31.78'lik derecesiyle, 01.33.17'lik derece yapan Bonhomme'yi geçerek, birinciliği elde etti.



Haliç üzerine kurulan 1.4 kilometrelik özel parkurda yapılan yarışta, ABD'li pilot Mangold, finalde ilk 3 yarış sonunda lider durumda bulunan Matador takımından İngiliz Pilot Paul Bonhomme'ye üstünlük kurarak, yarışı ilk sırada tamamladı. 12 pilotun katıldığı yarışta, ilk eleme sonunda Alman Klaus Schrodt, Rus Sergey Rakhmanin, Avusturyalı Hannes Arch ve İngiliz Steve Jones ilk 8'e kalamayarak, elendi.

Çeyrek finalde yapılan eşleşmeler sonunda Mike Mangold, Dragon Racing takımından ABD'li pilot Michael Goulian'a, Red Bull'dan Kirby Chambliss, Breitling takımından Nigel Lamb'a, İngiliz Paul Bonhomme, Lobo takımından Hollandalı Frank Versteegh'e ve MRT takımından İspanyol Alejandro Maclean, Red Bull takımından Macar Peter Besenyei'yi eleyerek, yarı finalist oldular. Yarı finalde Kirby Chambliss'i geçen Mike Mangold ve Alejandro Maclean'ı geçen Paul Bonhomme finale yükseldi.

 



DENİZ ÜZERİNDE PARKUR-

Haliç üzerine kurulan özel parkurda 20 metrelik bütün şişme hava kapıları yer aldı.

Pilotlar saatte 400 kilometre hıza kadar ulaştıkları yarış süresince, her biri diğerinin 14 metre uzağına yerleştirilmiş olan mavi hava kapılarında yatay, her biri diğerinin 10 metre uzağına yerleştirilmiş olan kırmızı hava kapılarından ise dikey ''bıçak sırtı'' pozisyonunda geçmeye çalıştı. Yarış süresince pilotlar hava kapılarından önceden belirlenmiş sırada ve şekillerde bir kaç kez geçti.

 

YARIŞI 1 MİLYON 750 BİN KİŞİ İZLEDİ

''Red Bull Air Race World Series''i izlemek için İstanbullular sabah saatlerinden itibaren Haliç'e gelerek, yerlerini almaya başladı. Vatandaşlar, yarışa büyük ilgi gösterirken, yarışı 1 milyon 750 bin kişinin izlediği açıklandı. Geçen seneki yarışı 1 milyon 500 bin kişi izlemişti. Bu arada, yaklaşık 2 bin yabancı seyircinin de yarışı izlemek için İstanbul'a geldiği bildirildi.

 

YERLİ, YABANCI 392 BASIN MENSUBU

Yarışlara seyircilerin yanı sıra basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. İstanbul'da yapılan 4. ayak yarışını 152'si yabancı toplam 392 basın mensubunun izlediği açıklandı. Bu arada, organizasyonda paraşütçülerin atlayışı, 1949 model B 25 bombardıman uçağının yaptığı gösteri uçuşu, büyük ilgi gördü. Öte yandan, yarışı 142 ülkede 186 televizyonun canlı veya banttan yayınlayacağı öğrenildi.

 

ÖDÜL TÖRENİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarışlardan önce organizasyonu izlemeye gelenlere yönelik konuşmasında, İstanbul'da büyük bir heyecanın daha yaşandığını belirterek, ''İstanbul'u dünya izliyor ve takip ediyor'' dedi. Yarışlardan sonra yapılan ödül töreninde ilk 3 sırada yer alan pilotlara ödüllerini İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.