Red Bull Air Race World'un müthiş gösterisi

Red Bull Air Race World'un müthiş gösterisi

Red Bull Air Race World Series'in 4. ayak yarışı, bugün İstanbul'da yapılacak. 12 pilotun akrobasi uçaklarıyla mücadele edeceği yarışı 2 milyon kişi izleyecek.

Red Bull Air Race World Series'in 4. ayak yarışı, bugün İstanbul'da yapılacak. 12 pilotun akrobasi uçaklarıyla mücadele edeceği yarışı yaklaşık 2 milyon kişi izleyecek.





Red Bull Air Race World Series'in 4. ayak yarışı, bugün İstanbul'da yapılacak. Altın Boynuz, yani Haliç üzerinde, Eski Galata Köprüsü ile Atatürk Köprüsü arasında kurulan özel parkurda düzenlenecek yarış öncesi dün sıralama turları yapıldı. Sıralama turları büyük heyecana sahne oldu. 13 yarışmacının katıldığı sıralama turlarında en az puanı alan Fransız pilot Nicolas Ivanoff Meditarranean elendi. Yarışta 12 pilot akrobasi uçaklarıyla mücadele edecek.




BÜYÜK İLGİ VAR

Geçen yıl İstanbul'daki Air Race yarışını Haliç'te toplam 1.5 milyon kişi izlerken, akredite olan yerli ve yabancı toplam 384 basın mensubu görev yapmıştı. Yarışı bu yıl da 2 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. İstanbul'da geçen yıl yapılan ve büyük ilgi gören "Air Race World Series''te Amerikalı Kirby Chambliss birinci olmuştu. Dünkü sıralama turlarında ise Paul Bonhomme Matador İngiltere Edge 540 ile birinci olurken, Hannes Arch Cobra Avusturya Edge 540 ile ikinci ve Alejandro Maclean Meditarranean İspanya Edge 540 ile üçüncü oldu.



YARIŞ KURALLARI

Yarışta, pilotlar yanlış kapı geçişleri ve yanlış dönüş manevraları yapmaları halinde ceza puanları alacak. Alınan ceza puanları ise her turun ardından yapılan süreye eklenecek. Turlardaki toplam zamana ceza puanları eklendikten sonra en iyi dereceyi elde edecek pilotun birinci olacağı yarışta, ilk 6 sırayı alan pilot genel klasman için puan elde edecek.










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.