Queen Elizabeth II Marmaris'te

Queen Elizabeth II Marmaris'te

Yaklaşık 25 kez dünyayı dolaşan denizlerin en ünlü yolcu gemisi "Queen Elizabeth II" 1778 yolcusuyla Muğla’nın Marmaris ilçesine demirledi.

Dünyanın en ünlü gemisi "Queen Elizabeth II" 1778 yolcusuyla Muğla’nın Marmaris ilçesine demirledi.


1967 yılında inşa edildikten sonra 1969 yılında ilk seferine çıkan ve yaklaşık 25 kez dünyayı dolaşan "Queen Elizabeth II" uzun bir aradan sonra Marmaris Limanı’nı ziyaret etti.


Gittiği her ülkede büyük ilgi gören yüzer saray, 2008’in sonunda Dubai’ye teslim edilecek ve 2009 yılından itibaren Dubai Palmiye adasının önünde yüzer otel ve müze olarak hizmet verecek. 11 Ekim 2008 tarihine kadar "Cunard Line" adlı deniz işletmeciliği şirketine bağlı olarak tarih ve deniz tutkunlarıyla turlarına devam edecek "Queen Elizabeth II" 24 saat oda servisi ve konforlu kabinleriyle yolcularını zaman tünelinde yolculuğa çıkartıyor.


İngiliz Kraliyet ailesinin antika eşyaları ve kraliyet ailesinin fotoğraflarıyla dekore edildiği öğrenilen gemi geleneksel gezi programlarıyla özellikle çocuklu ailelerin ve orta yaşın üzerindeki turistlerin tercihi arasında yer alıyor. 32 metre genişliğinde 292 metre uzunluğunda 12 katlı gemide 820 kabin ve bin 16 personel bulunuyor.



800 DEFA ATLANTİK OKYANUSU’NU GEÇTİ


800 kez Atlantik Okyanusu’nu geçen gemi dünyadaki 25 cruise gemisi arasında en lüks olanı. Toplam 1016 personeli bulunan gemide iki yolcu başına hemen hemen bir personel düşüyor. Gemide 1 casino, 5 restoran, 3 bar, bir sinema salonu, 2 kapalı ve bir açık yüzme havuzu, 4 alışveriş merkezi, spor, güzellik ve balo salonları bulunuyor.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.