Putin'i öldürmek için zehiri İstanbul'dan aldı

Putin'i öldürmek için zehiri İstanbul'dan aldı

İngiliz istihbaratı MI6 için çalışan Jarko, öldürülen eski KGB ajanı Aleksandır Litvinenko ile ilgili şok iddialarda bulundu.

Londra’da geçen yıl kasım ayında radyoaktif polonyumla zehirlenerek öldürülen eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun söz konusu maddeyi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e suikast düzenlemek üzere İstanbul’daki Çeçenler’den temin ettiği iddia edildi.

GEÇEN hafta Ruslara teslim olarak yıllarca İngiliz istihbaratı MI6 için muhbir olarak çalıştığını öne süren Veçeslav Jarko, öldürülen eski KGB ajanı Aleksandır Litvinenko ile ilgili şok iddialar ortaya attı.

İngiliz muhbiri olmadan önce Rus istihbaratı için çalışan Jarko, önceki akşam Rusya’nın NTV televizyonunda yayınlanan "Olağanüstü durum araştırması" isimli programa katıldı. 1990 yılından bu yana hayat hikayesini anlatan Jarko, "Beni Litvinenko, (Rus işadamı Boris) Berezovski aracılığı ile İngiliz MI6 ajanlarıyla tanıştırdı. 2002 yılından bu yana sağladığım bilgi karşılığında MI-6 bana ayda 2 bin euro ödüyordu. Genelde İstanbul’da buluşuyorduk" açıklamasını yaptı.

İstanbul’daki buluşmalarından birine Litvinenko’nun da katıldığını belirten Jarko, Litvinenko’nun Kafkas kökenli bazı kişilerden kapalı bir kutu aldığını söyledi. Veçeslav Jarko, "Litvinenko’nun küçük kutuyu bana göstererek ’Putin’in sonu yakın’ sözlerini mırıldandığını hatırlıyorum. Putin suikastından sonra kendisinin Rus istihbaratı FSB başına geçeceğini de söyleyen Litvinenko, beni yardımcısı yapabileceğini ima etti" dedi.

Litvinenko’nun esrarengiz minik kutu hikayesi anlatıldıktan sonra programı yöneten spiker araya girerek, "Kim bilir belki de Litvinenko’nun elinde tuttuğu kap polonyum doluydu. Suikast için kullanılacaktı. Litvinenko’nun nasıl zehirlendiği sayısız versiyonlarından biri de bu olabilir" dedi.

Hürriyet



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.