
porto şampiyonlar lig' inde
UEFA, hakemlere rüşvet verdiği gerekçesiyle 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını yasakladığı Porto'nun bu kupada yer almasına karar verdi.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), hakemlere rüşvet verdiği gerekçesiyle Porto kulübü hakkında başlatılan soruşturma devam etmesine rağmen, Portekiz şampiyonuna 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılma izni verdi.
UEFA, Portekiz'de başlatılan rüşvet soruşturması sonuçlanmadığı için Porto'ya Şampiyonlar Ligi'ne katılma yasağını kaldırdığını açıkladı.
UEFA sözcüsü William Gaillard, Porto kulübüne verilecek herhangi bir cezanın gelecek sezondan itibaren geçerli olacağını söyledi.
Portekiz Futbol Ligi Disiplin Komitesi, ülke tarihinin en büyük spor skandalı olarak kayıtlara geçen davada Porto'nun 2003-2004 sezonunda iki maçta hakemlere rüşvet verdiği sonucuna varmış, kulübe altı puan silme ve 150 bin euro para cezası vermişti.
Aynı sezon Şampiyonlar Ligi'ni de kazanan Porto, soruşturma konusu olan iki Portekiz ligi maçtan birini kazanmış, birinde berabere kalmıştı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.