Popo Estetiği

Popo Estetiği

​Op. Dr. Gökhan Haytoğlu , "Günümüzde kadınların en çok tercih ettiği popo estetiği ile birlikte ; daha dolgun, diri ve çıkıntılı bir kalçaya sahip olunacağı " vurguladı.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu , "Günümüzde kadınların en çok tercih ettiği popo estetiği ile birlikte ; daha dolgun, diri ve çıkıntılı bir kalçaya sahip olunacağı " vurguladı.

Popo estetiği kimlere yapılır?

Yapısal olarak düz popolu olan ve daha sonra kilo alıp verme ya da herhangi bir nedenle popoda doku kaybı oluşmuş hanımlara popo estetiği uygulanabilecektir. Bunun yanı sıra popoda sarkma ve gevşeklik durumlarında da başarılı sonuçlar alınan bir ameliyat yöntemidir. Brezilya tipi kalça estetiği de denilen yağ enjeksiyonu yöntemiyle yapılan popo estetiği ameliyatları, günümüzde kadınlar tarafından en çok tercih edilen estetik uygulamaların başında gelmektedir.

Popo estetiği operasyonlarında kullanılan yöntemler nelerdir?

Genellikle popo ameliyatlarında iki yöntem kullanılmaktadır. Yağ enjeksiyonu yöntemiyle yapılan popo ameliyatlarında, liposuction ile fazla yağlanma bulunan bölgeden alınan yağ dokuları popoya enjekte edilerek istenen dolgunluk ve biçim sağlanabilecektir. Enjekte edilen yağ dokusunun bir kısmı ameliyattan birkaç ay sonra eriyebilir. Dolayısıyla bu durumu da göz önünde tutarak, poponuz için kafi miktardaki yağ dokusunu poponuza yerleştirecektir. Özellikle popoda şekil bozukluğu olan hastalarda etkili olan bir yöntemdir. Bu tekniğe Brezilya usulü kalça estetiği denilmektedir. Kalçada fazlalık bulunan yerlerden alınacak yağ dokusu, çökük bölgelere yerleştirilecektir. Uygulamadaki kolaylık popo şeklini düzeltme ameliyatlarında tercih edilmesini yaygınlaştırmaktadır.

İkinci yöntem olan protez yerleştirme tekniğinde de popoya silikon veya dolgu maddesi yerleştirilerek istenen görünüm sağlanacaktır. Dışardan görünmeyecek bir bölgeye atılacak 5 cmlik bir kesiden içeri girilerek silikon protez yerleştirilecektir. Hastanın pop ve deri yapısına göre protezler, kas altına ya da kas ve deri arasına yerleştirilebilecektir.

Popo estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Popo estetiği , protez yerleştirme yöntemi ile yapıldıysa hastaların bir süre yüz üstü yatmaları istenebilecektir. Kalça bölgesinde protezlerin sertliğinden dolayı bir süre oturup kalkarken ağrı duyulabilir. Bu durumda ameliyat sonrası oluşabilecek ağrılar, ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilecek derecede olacaktır. Hastaların ilk bir iki ay oturup kalkmasında için rahat teknikler önerebilir. Hastanın birkaç hafta korse giymesi tavsiye edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.