Polat: Seyrantepe'yi F.Bahçe engelliyor

Polat: Seyrantepe'yi F.Bahçe engelliyor

Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat, F.bahçe'yi kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Adnan Polat, Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Kulübü ile ilgili olarak kamoyunu bilgilendirmek basının karşısına çıktığı belirten Polat, "Ben biraz Galatasaray’da neler oluyor onları anlatacağım. Bildiğiniz gibi 2006-2007 bizim için hayal kırıklığı ile geçti. 2007-2008 sezonu hazırlıklarına geçen sezon biter bitmez başladık. Bu doğrultuda Futbol A.Ş. bünyesinde bir çok değişiklik yaptık. İdari ve sportif anlamda bunu başarıyoruz. Bu yeniden yapılanma süreci bir süre daha devam edecek. Transferleri yaptık. Mevcut transferlerin dışında bugüne kadar sadece birisi ilgi alanımız da. Savilo G.Saray'ın listesinde yok. 'Transferimiz bitti mi?' diye sorarsanız bu 365 gün devam eder. Transferle ilgili fazla bişey söylemek istemiyorum. Daha önceki sene Galatasaray'ı şampiyon yapan oyuncuların çoğu kadrado. Bu mücadalenin olumlu yönde takıma yansıyacağını düşünüyoruz. Bunun dışındra Galatasaray basketbolda önceki sene ligi 9. sırada bitirmişti bu yıl ise 4. sırada bitirdi. Bu hafta içinde Kalamış Tesisleri'nin bir kısmını bitirip hizmete açtık. Bundan dolayı da çok beğeni aldık. Galatasaray Adası'nda sona geldik. Ada baştan aşağı yenilendi. Sarı-kırmızılı camia ve sosyal üyelere hazır dudumda. Burayı herkesin görmesi gerekiyor. Burası İstanbul'un incisi konrumumnda. Tekerlekli sandelyede nağmalup şampiyon olduk. Gelecek yıl Avrupa'da final oynamak için hazırlanıyoruz. Su topu takımımız şampiyon oldu. Gelecek yılda aynı başarıları bekliyoruz. Su sporlarında Galatasaray lider bir kulüp bunu da böyle devam etmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

LINCOLN BEREKETİ

Son 15 günde 60 bin adet forma ve tişört sattıklarını ifade eden Polat, şöyle devam etti:.
"Lincoln Türkiye'ye geldiğinden bu yana 11 bin forma, 8 bin tişört ve 4 bin atkı satıldı. 15 gün içinde tüm ürünler Galatasaray Store'larda hazır olacak. Türkiye rekoru kırmayı hedefliyoruz. Yılbaşında gerek şirketlerde, gerekse idari yapılanmada şirketlerimizin başındaki kişiler tam şetmkiyşle görevlerini yapıyorlar. Şirketlerin mali yapılara daha net ve daha şeffaf bir yapıya gelmişitir. Pazarlamanın başında olan Selvi Hanım, Adnan Sezgin, Ebru Hanım, Ömer Bey ve tüm arkadaşları teşekkür ediyorum. Hepsi büyük özveriyle çalışıyor."

Seyrantepe'ye yapılacak stat konusuna da değinen Adnan Polat, "Galatasaray'ın ön önemli gündemi stat. 19 Temmuz'da ihaleyi herkes Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) ye teslim edecek. 10 günlük değerlendirmeden sonra durumları belli olacak. Ağustos ayı içerisinde temel atmayı planlıyoruz. Hiçbir preblem kalmadı. Galatasaraylılar stadın temelini ağustos ayında görecek" dedi.

"BORCUMUZ 130 MİLYON DOLAR" 

Tecrübeli yönetici, merakla beklenen Riva'nın satışı konusuyla ilgili olarak, "Riva'nın alıcıları var. Arzu ettiğmiz fiyatı almadan satmayı düşünmüyoruz. Gerçek fiyatı ne zaman alırsak, o zaman satacağız. Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde mali yapıda iyileşmeler oldu. Herhangi bir gayribenkul satılmadı. Daha tasaruflu ve dikkatli davranıp sponsorlardan daha fazla katkı alarak iyileşmeler oldu. Borcumuz hakkında bir çok spekilasyon yapılıyor. 130 milyon dolar civarında borcumuz var. Varlıklarımızı satmadan bu borcu kapatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DERBİDE ÇIKAN OLAYLAR

Galatasaray-Fenerbahçe maçında çıkan olayları değerlendiren Polat, söyle konuştu:
"Hem taraftarları, hem kongre üyesi olan arkardaşları eleştirmiştim. Ancak o maçta hayatında ilk defa stada gelen arkadaşlarımız vardı. Kapıdaki güvenlik elamanlarını kafaya alıp 50 ve 100 kişilik guruplar içeri girmiş. Bizim taraftarlarımızı eleştirmeye hakkımızı var, ama bu şekilde kimseyi adlandırmam. Bu yakıştırmayı taraftarlarımaza yöneltmedim. Olaylar kapalı ve açık tribünde oldu. Çevik kuvvet ve güvenlik ile çatışan taraftarlarla organize olanlar başkalarıydı. Numaralı tribünde oturan bir çok arkadaşım,"Biz bunları ilk kez görüyoruz" dediler."

"HER MAÇA SABİT BİR MÜDÜR İSTİYORUZ"

"Sayın valimizin her stat için bir emniyet müdürü ataması çok güzel olur" diyen Polat, "Konuya daha güzel adapte olur. Kabul görürse çok güzel neticeler alırız. Futbolda yaşanan şiddet sadece Galatasaray'ın değil toplumsal bir olay. Taraftar değişim istiyor. Daha şeffaf olmak istiyor. Belirli nedenlerden dolayı değişim olmamıştı, artık oldu. Bunun için de çok çalışıyoruz. Toprağa attığınız bir tohum bile açmak ve oluşmak zaman istiyor. Teknik direktör idmanları kapatmıştı. Taraftarsız bir maç ruhu olmaz. Galatasaray taraftarı takımın ruhudur. Taraftarla birlikte sevilmek ve üzülmek gerekir. 5 maçlık cezanın UEFA maçlarına vereceğiz. Özel maçlar yapacağız" ifadelerini kullandı.

DESTEK ÇAĞRISI

Adnan Polat, sarı-kırmızılı taraftarlara destek çağrısı yaptı: "Kombine kartlar önümüzdeki çarşamba günü satışa çıkacak. Pazartesi günü fiyatları belli olacak. Alabildikleri kadar çok kombine alsınlar. Transferlerimiz bitmedi. Artmasana katkıları olsun. Bütün yükü bizim omuzumuza vermesinler. Statlara gelip kombine, forma ve diğer ürünleri alsınlar. Taraftarlarımızın desteğini istiyoruz. Biz bu işi bir yere getirebileceksek taraftarın desteği ile bin yere gelebeliriz. Gelecek sezon çok daha iyi bir Galatasaray ve taraftar ilişkisi olacaktır."

"HER MEVKİYE ADAM ALABİLİRİZ"

Transfer konusuna açıklı getiren Plat, "Galatasarary'da üçüncülük hiçbir zaman başarı olmaz. Golcülerimiz şampiyon olduğumuz sezondan daha çok pozizyonlar buldu, ama şansızlıklar oldu. Ancak mazeret uydurmak olmaz. Önümüze bakacağız. İyinin daha iyisi her zaman vardır. Galatasaray'a her zaman transfer yaparız. Gökhan Ünal gelmek istiyor. Verirlerse alırız. Almak da istiyoruz. Her mevkiye adam alabiliriz. Arıyoruz da" dedi.

"ÜMİT KARAN GİDEMEZ"

Fenerbahçe ile transfer görüşmesi yaptığı iddia edilen Ümit Karan konusuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Galatasaray Kulübü'nün bunun için duruşu var. Sarı-kırmızılı formayı gymek istemeyen futbolcu başka bir kulübe gitmekte serbesttir. Gitmek istemesi için sebepleri vardır. Ancak bizden kimse istemedi. Menejeri farklı, Fenerbahçe farklı konuşuyor. Söylentilen üzerine ceza veremeyiz. Ümit'in 3 yıllık daha sözleşmesi var. Kendisi gitmek istemedeği sürece ve biz istemediğimiz sürece Ümit bir yere gidemez."

"KALLI DÜNYADAKİ 3 FUTBOL OTORİTESİNDEN BİRİSİ"

Teknik direktör Feldklamp'a güvendiğini ifade eden Adnan Polat, "Kalli'nin olması beni rahatlatıyor. Ne yaptığını bilen ve dünyadaki 3 futbol otoritesinden birisi. Futbolcuların eksiklikleri için neler yapacağını biliyor. Geçtiğimiz sezon taç atmasını dahi bilmiyorduk. Feldkamp bunları bir bakışta gördü. İçim çok rahat. Kalli başarılı olacaktır. Futbolcular da, biz de kendisinden çok şeyler öğreneceğiz. Kalli ile dün ilk kez toplantı yaptım. Onunla yapacağım toplantılar en fazla 15 dakika sürer. Birkaç futbolcudan indirim istedik. Futbolcunun insiyatifinde olan bir olaydır. Dönüşte kadromuz 24-25 kişe inecek. Eğer Almanya dönüşü isterlerse kendileri ile görüşüp karar vereceğiz. Bu konudaki kararı hoca verecektir" dedi.

"YABANCI KONUSU 3-5 YILLIK SÜRECE YAYILMALI"

Türk futbolunun gündemindeki yabancı futbolcu sayısıyla ilgili görüşü sorulan Polat, "Kulüpler önünü görmeli. Bir orta vade yapılmadan 'yabancı sayısı artırıldı' demeleri doğru olmaz. 5 senelik süreçte yabancı sayısının nereye geleceğini görmeli ve ona göre karar vermeliyiz. Bence bu yıl 6 futbolcuda kalmamalı" yorumunu yaptı.

"FENERBAHÇELİLER KISKANÇ DAVRANDI"

Adnan polat, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı engellemek istediğini savunarak, "Onların görüştükleri brokratlar ile biz de görüşüyoruz. TOKİ kendi açısından düşünüyor. Biz de kendi projemizi düşünmek zorundayız. Birlikte karar verebiliriz. Proje üzerinde değişiklik yapma hakları tabii ki var. Bizim UEFA Kupamız var. Onlar çok güzel bir stat yaptı. Biz de onlardan daha iyi bir stat yapmaya çalışıyoruz. Fenerbahçeli yöneticiler yukarı çıkmak yerine biraz kıskanç ve yanlış davrandılar. İnşallah kendilerini düzeltirler ve aklı selim davranırlar. Kaliteli futbol kaliteli sahalarda oynanır. Bu yüzden aslında birlikte hareket edip stat konusunda kıskançlığı bırakmamız gerekiyor" dedi.

"GÜZEL GÜNLER YAKINDA"

Aldığı her karardan Başkan Özhan Canaydın'ın haberi olduğunu vurgulayan Adnan Polat, "Görüştüğüm her futbolcu ve olaydan Özhan Bey'in habere olur. Galatasaraylılar merak etmesin. Güzel günler yakında" diyerek sözlerini tamamladı.

hurriyet.com.tr 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.