Playstation oyunu Sony'i yakacak

Playstation oyunu Sony'i yakacak

Sony'nin son çıkarttığı Playstation 3 oyunu (Direniş: Bir adamın düşüşü) "Resistance: Fall of Man" İngiliz Kilisesi'ni kızdırdı. Kilise, Sony'i affetmek için şartlarını açıkladı:

Oyuna mekan olarak seçilen Manchester Cathedral’in de her türlü kanın, şiddetin ve kanunsuzluğun sergilenmesi Kilise yetkililerinin sert tepkisiyle karşılaştı.

İngiltere Kilisesi yaptığı resmi açıklamada Sony yetkililerini özür dilemeye ve Kilise’ye yüklü bir miktarda bağışta bulunmaya çağrıldı.

Açıklamada Manchester Cathedrali’nin tamamı şiddet içerikli olan oyunda izinsiz olarak kullanıldığı belirtilerek ileriki tarihlerde Sony’e karşı ne tür bir yasal prosedür izleneceğinin tespit edileceği bildirildi.

Cathedral Sözcüsü David Marshall, Kilise’nin olayı kınayan çok sayıda email aldığını ve oyunun Kilise’nin aziz hatırasını kirlettiğini söyledi.

Gelecek Pazartesi konuyu değerlendirmek üzere üst düzey din adamlarını toplanacağını belirten Marshall, Sony’ye isteklerini belirten bir mektup yazılacağını da sözlerine ekledi. İsteklerin 4 ana maddeden oluştuğu açıklandı: 
 

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.