Plastik Cerrahide Dünyayla başa baş

Plastik Cerrahide Dünyayla başa baş

Türkiye’de estetik plastik cerrahi biliminin başlangıcı olan 1960’lı yıllar, estetik ameliyatları, Türk toplumuna tanıttı...

1980’li yıllardan sonra estetik ve plastik cerrahiye olan talep arttı ve başarılı estetik ameliyatlar yaygınlaştı. Estetik cerrahi alanında Türkiye’nin kat ettiği mesafe, dünya üzerinde çok iyi yerlere ulaşarak; ülkemiz cerrahlarını dünyanın en ünlü cerrahları ile eş seviyeye getirdi.

Çağımızın en çok rağbet gören ve en sık yaptırılan estetik ameliyatı burun estetiği ameliyatıdır. Burun estetiği ameliyatı genellikle 90-120 dakika kadar sürer. Burnun yeniden şekillendirilmesi işlemi, burunda mevcut probleme ve cerrahın uyguladığı tekniğe bağlı olarak değişir.

Göğüs estetiği ameliyatlarında göğüs büyültme, göğüs küçültme, göğüs dikleştirme ve jinekomasti en sık uygulanan yöntemlerdir. Jinekomasti, erkek meme dokusunun aşırı büyümesi olarak tanımlanır. Yüz estetiği konusunda yüz germe, göz kapağı estetiği, botox gibi uygulamalar; vücut estetiğinde ise bacak, karın ve kol germe, yağ alma (liposuction) operasyonları daha çok uygulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.