'PKK'nın işaret ettiği adaylar var'

'PKK'nın işaret ettiği adaylar var'

Erdoğan, terör olaylarının seçimler öncesinde arttığını belirtti ve "Terör örgütünün işaret ettiği adaylar var" dedi. Erdoğan'nın DTP'li belediye başkanlarına da sözü vardı.

Başbakan Erdoğan, CNN Türk televizyonunda yayınlanan Liderler Zirvesi programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kürt sorunu üzerine değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Güneydoğu Anadolu bölgesinde Kürt veya Kürt orjinli vatandaşlarımızın ağırlıklı olduğunu kabul ediyorsak, Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunları var. Bunu görmememiz sorunları lazım" dedi.

Bugün gerçekleştirdiği Siirt mitingi sırasında yaptığı açılışları anlatan Erdoğan, bugüne kadar özellikle eğitim alanı başta olmak üzere birçok alanda yatırım yaptıklarını söyledi. İspanya'nın ETA deneyimiyle Türkiye'deki durumunda aynı olmadığını kaydeden Erdoğan, konuyla ilgili İspanya Başbakanı Zapatero ile görüştüğünü de açıkladı. Erdoğan, "Bugün İspanya’daki ETA’nın 800 kişilik mensubu var. Ordaki sayılara baktığımız zaman bu rakamların çok daha altında. zapatero oradaki yaklaşım tarzını farklı ortaya koyuyor. Bizim yaklaşım tarzı çok çok farklı. Yani onların eylem çeşidiyle bizimkileri eylem tarzı birbirinden farklı. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerek" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKA BAHÇESİ

Güneydoğuda yaptıkları yatırımlardan dolayı birçok belediyeyi aldıklarını belirterek, "Terör örgütünün arka bahçesi olarak görenlerden belediyeleri aldık" dedi. DTP'li belediyelere her türlü desteği vermelerine karşın başarısız olduklarını kaydeden Erdoğan, DTP'li belediyelerin "halka ideolojik" olarak yaklaşıp oy aldığını söyledi. Terör olaylarının son dönemlerde arttığına da işaret eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Terör örgütünün işaret ettiği adaylar var. Gönül isterdi ki bu tamamen demokratik ortamda bu mücdalee sürsün, tamamiyle demokratik ortamda bu haklarını alsın. Yani ne istiyorsa, ne söylüyorsa. Gir parlamentoya ve parlamentoda da bu mücadeleni ver. Ama demokratik olarak."

ANKA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.