PKK'NIN HEDEFİ BENİM

PKK'NIN HEDEFİ BENİM

DP lideri Ağar'dan şok iddia: Bugün devletten bir yazı geldi...

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kendisine PKK’nın suikast listesinde yer aldığına dair yazı geldiğini söyledi.

Mehmet Ağar, TGRT Haber'de yayınlanan “Ankara’nın Gündemi Seçim Özel” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağar, Türkiye’de bugün terör üzerinden milleti rahatsız edecek söylemlerde bulunulduğunu belirtti. Ağar, birilerinin diğerine ip atarak oyun oynadığını, kavga ettiğini söyleyerek, DP’nin ülkeyi kardeşçe yönetmeye talip olduğunu kaydetti.

“Düz ovada siyaset” sözünün hatırlatılması üzerine Ağar şunları söyledi:

“Bugün devletten bir yazı geldi bana PKK’nın tek hedef seçtiği parti lideri benim. Bizim dışımızda kimseyi hedef almıyorlar. Çünkü bu etkin mücadeleyi ortaya koyduğumuzun onlar da farkında. Biz diyoruz ki insanların elinden tutacaksınız, okul, eğitim, kurs. Eli silah tutacağına bilgisayar, kalem, traktör tutsun. Bunu kavrayamayan kafa husumet üzerinden, kan üzerinden siyaset yapıyor. Dağa çıkmış birinin aşağıda halası, amcası var. Onlar bize bunları nasıl kurtaracağız diyor. Biz başka anaların gözyaşları dökülmesin diye uğraşıyoruz. Biz bunu yaptık. Bilerek, yaşayarak geliyoruz. Millet kimin kilosu kaç para biliyoruz.”

Ağar, Türkiye’nin Doğu’suna ve Güneydoğu’suna gidemeyenlerin herkesten çok bağırıp, bilbordlara ilan vererek terörle mücadele edeceğini zannettiğini savunarak, “Daha fazla haykırmakla terör önlenemez. Buraları bilmek lazım. Ben mezra mezra bilirim, dağını ovasını, geleneğini göreneğini bilirim. Kolay mı? Hayır zor ama önemli olan zoru kolay yapmak. Kimse bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kastedemez. Silahla kastetmek isteyen silahla da gider. Önemli olan Türkiye’de eline bomba ve silah alan genç bırakmayalım” diye konuştu.

Ağar, DYP-Anavatan birleşmesiyle ilgili de DP olarak bir risk aldıklarını ancak takvimin sıkışıklığı nedeniyle bu birleşmenin gerçekleşmediğini söyledi.
Ağar, şöyle konuştu:

“Biz bir irade koyarken hep birlikte koyduk. Bir risk aldık partinin adını, amblemini değiştirdik. Anavatan Partisi'nin kapatmasını bekledik. Ama olmadı.Bunu da anlayışla karşılamak lazım. Takvim çok sıkışıktı. Bütün iyi niyete rağmen erken seçimin hızlı gelişmesi nedeniyle olmadı.”
CHP ve AKP’yi de eleştiren Ağar, milletin milli, manevi değerleri ile Cumhuriyet'in değerleri arasında yarış olmadığını, uzlaşma olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“CHP kazanınca Cumhuriyet kazanacak diyorlar. CHP kaybedince Cumhuriyet mi kaybedecek? Cumhuriyet seçime girmez, din ve inanç seçime girmez. Atatürk seçime girmez. Bunlar Atatürk kazanacak diyor. Bir kesim maneviyat üzerinden, bir kesim cumhuriyet üzerinden siyaset yapıyor. Bunların hiç birinin seçim malzemesi yapılmaması gerekiyor. Türkiye laik, demokratik sosyal hukuk devletidir. Bu oturmuştur. Bu değerlerin hiç biri siyasette yarışa girmez. Yarışa girecek olan projelerdir, programlardır. Zıtlaşma, kutuplaşma yok, kucaklaşma var. DP cumhuriyetin rejimin, demokrasinin milletin teminatıdır. Millet tepelerdeki hesaplara değil, aşağılarda akıtılan terlere oy verecektir.”

ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.