Piyon operasyonunda 32 sanık

Piyon operasyonunda 32 sanık

Akın Birdal'a saldırı davasında yargılanan Gülaltay'ın da aralarında bulunduğu çete çökertildi.

Eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Akın Birdal'a saldırı davasında yargılanarak ceza alan Semih Tufan Gülaltay'ın da aralarında bulunduğu 32 kişi hakkında, ''suç işlemek için örgüt kurmak'', ''örgüte üye olmak'', ''gasp'' ve ''tehdit'' suçlarından 1 yıl ile 76.5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul'un çeşitli semtlerinde tehdit, yaralama ve gasp olaylarına ilişkin Semih Tufan Gülaltay ve adamlarına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda, 175 sayfadan oluşan iddianame hazırlandı. ''Piyon'' adı verilen operasyonda yakalanan 14'ü tutuklu 32 şüphelinin bulunduğu iddianamede, ''gasp'', ''tehdit'', ''zorla senet imzalatma'' ve ''adam kaldırma'' gibi 12 eylem yer aldı.

8 ay süreyle teknik takiple dinlenen Semih Tufan Gülaltay'ın annesi Solmaz Gülaltay'ın da şüpheliler arasında yer aldığı iddianamede, 17 müşteki bulunuyor. İddianamede, Semih Tufan Gülaltay'ın, ''suç işlemek için örgüt kurmak'', 6 kez uygulanmak üzere ''gasp'', 3 kez uygulanmak üzere ''tehdit'' ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 42 yıldan 76.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Tutuksuz şüpheliler arasında bulunan Solmaz Gülaltay'ın, ''tehdit'' suçundan 3 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi istenen iddianamede, diğer 30 şüpheli hakkında da ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'', ''gasp'', ''tehdit'' ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 1 yıl ile 26 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.