Perinçek gazetecilere evini açtı

Perinçek gazetecilere evini açtı

Perinçek, basın mensuplarını Gayrettepe'de kirada oturduğu evinde konuk etti.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 23 Temmuzda TBMM'ye gireceklerini ve 3 yıl sonra da iktidar olacaklarını söyledi.

Perinçek, basın mensuplarını Gayrettepe'de kirada oturduğu evinde konuk etti. İP'nin Erzincan milletvekili adayı olan eşi Şule Perinçek, Rusya'da Rus arşivlerinde araştırma yapan oğlu Mehmet ve Şair Nedim İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan oğlu Can Perinçek'i gazetecilerle tanıştıran Doğu Perinçek, kızın Zeynep'in Fransa'da, Kiraz'ın da Çin'de olduğunu belirtti.

Şule Perinçek, seçim çalışmalarını sürdürdüğü ve ''Doğduğum yer değil, doyduğum yer'' diye tanımladığı Erzincan'dan getirdiği yöresel köme, kete ekmeği, Erzincan tulum peyniri, tandır ekmeği ve çayı gazetecilere ikram etti.

''23 Temmuzda meclise gireceğiz, 3 yıl sonra da iktidar olacağız'' diyen Doğu Perinçek, nasıl yaşadıklarını, neler yaptıklarını, nelerden mutlu olduklarını göstermek ve kamuoyuyla paylaşmak için gazetecileri evlerinde konuk ettiklerini belirtti.

Perinçek, Türk devriminin teorisyenlerinden Mahmut Esat Bozkurt'un ''Atatürk İhtilali'' adlı kitabında Hazreti Muhammet'in ''Yöneticileri fakir ölen milletler zengin olur, yöneticileri zenginleşen milletler de fakirleşir'' sözüne yer verdiğini anlattı. İşçi Partisi'nin Türkiye'ye şeffaf ve saydam bir yönetim vaadettiğini kaydeden Perinçek, ''Bizim kadrolarımızın en önemli özelliği bilgi, tecrübe ve namus birikimidir'' dedi.

Aile olarak araştırmaya, bilime, kültüre, sanata, dayanışmaya ve paylaşmaya önem verdiklerini dile getiren Perinçek, babası Sadık Perinçek'in uzun yıllar Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği yaptığını, ancak kendisinin hiçbir mal varlığı bulunmadığını, şu anda da kirada oturduğunu söyledi.

TÜRK SOLUNA ÖĞÜT

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Perinçek, ''Peygamberin bir sözü ile konuşmanıza başladınız. Perinçek değişti mi, namaz kılıyor musunuz?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Ben namaz kılmıyorum. Halkımdan hiçbir zaman gerçekleri gizlemiyorum. Ben cenaze namazlarına katılarak cemaatle birlikte duruyorum ve kaybedilen kişiye son görevimi yapıyorum. Hazreti Muhammet çok büyük bir devrimcidir. Dünyanın en büyük devrimcilerinden biridir. Bir kabile toplumundan çok büyük bir uygarlığa geçişe önderlik etmiştir. Hazreti Muhammet yalnızca peygamber olarak değil, aynı zamanda büyük bir devrim lideri olarak ele alınmalıdır. Doğu Perinçek'in değiştiği falan yok. Sadece tecrübemiz artıyor.

Hep emekçi halka, vatanımıza, Atatürk devrimine bağlı kalacağız. Marks, Engels ve Hikmet Kıvılcımlı'dan öğrenmediyse sol da benden şunu öğrensin; Hazreti Muhammet büyük bir devrim lideridir. Bu aynı zamanda Türkiye'de laiklik konusundaki yanlışları da düzeltecektir. Laik, anti-laik kamplaşması ile ilgili bazı yapay, gerçeğe dayanmayan nedenler var, o nedenleri de ortadan kaldıracaktır.''

''Siyasetten mal-mülk olarak bir beklentiniz olmadığını söylediniz. Siyaseti niye yapıyorsunuz?'' şeklindeki bir soru üzerine de Perinçek, ''Biz siyaseti halk için, bir dava için yapıyoruz. En büyük beklentimiz halkın mutluluğudur'' dedi.

Doğu Perinçek, bir soru üzerine evde yemek yapmadığını, yemekleri eşi Şule Perinçek'in yaptığını, kendisinin bulaşık yıkadığını, bunu hem ev işlerini paylaşmak hem de yıkarken dinlenmek için yaptığını söyledi.

Perinçek, ''Seçimlerden hangi parti çıkar?'' şeklindeki bir soru üzerine de, ''Sandıktan ne çıkarsa çıksın ABD planı bozulur. Türkiye'de artık AK Parti iktidarı olmaz. Millet ona isyan etti, Türk ordusunu yönetemiyor. Danıştay, Yargıtay, üniversiteleri, AK Parti kontrol edemiyor. AK Parti Türkiye açısından dağılma anlamına geliyor'' diye konuştu.

''Mazotun 1 YTL olması konusundaki vaatleri nasıl değerlendirdiği'' de sorulan Perinçek, ''Mazot bankaların içinin boşaltılması nedeniyle pahalı. Cem Uzan yüzünden pahalı. Bankaların içi boşaltılıp paralar İsviçre bankalarına yatırılmasaydı mazot zaten 1 YTL olurdu. Biz iktidar olunca bu paralara el koyacağız'' dedi.

Perinçek, sohbetin ardından evini basın mensuplarına gezdirdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.