Pepe'den Baykal'a sert yanıt

Pepe'den Baykal'a sert yanıt

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, hakkında çıkan, "650 dairesi var" yönündekie iddialara sert tepki gösterdi.

Muhalafet lideri Baykal'ı ve onlara yardım etmekle suçladığı Milliyetçi Hareket Partisi yetkililerini iddiaları ispatlamaya çalışan Pepe, "iddiaları ispat edin de ben de ne kadarlık bir daire zengini olduğum konusunda bir fikre sahip olabileyim" dedi.

Kendisinin 25 yıldan bu yana ticari ilişkileri olan bir insan olduğunu alatan Bakan Pepe, iddialarla ilişkilendirilen iki ayrı şirketle de kendisinin bağı olmadığını açıkladı. İddiaları ortaya atan Muhalafet partisi temsilcilerini "daire borsası" oluşturmakla eleştiren Pepe, ankatlerde istedikleri sonuçları alamayan muhalefet temsilcilerinin "ruh halleri"nin bozulduğunu iddia etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla hakkında çıkan iddialara cevap veren Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, sert bir dille Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yetkililerini eleştirerek, iddiaları ispatlamaya çağırdı. Siyasette, çamur atma döneminin başladığını ve Ana Muhalefet Partisi lideri Baykal'ın "ağzından çıkanı kulağının duymadığını" savunan Bakan Pepe, hakkındaki iddialarla adeta daire borsası oluşturulduğunu, bunun hiç bir sorumluluk sahibi siyasinin yapacağı bir şey olamayacağını kaydetti.

"600 dairem olduğunu söyleyen Baykal'ı ispata çağırıyorum. Bunu yapmazsa kendisini müfteri ilan edeceğim" diyen Bakan Pepe, iddialarda adı geçen "Kar" ve "Dörtler" isimli şirketlerle olan bağının da siyasi hayatının başlamasının ardından bittiğini anlattı. 25 sene müteahhitlik yaptığını ve bu süreçte Türkiye'nin farklı bölgelerinde inşaat işleri yaptıklarını anlatan Pepe, "Devletten hiç arsa alıp kredi kullanmadım. İhale almadım. Çocuklarıma da devlet kapısından uzak durmalarını öğütledim. Vasiyet ettim. Devletten mal alıp iş yapmayacaksınız, aksi halde hakkımı helal etmem dedim" şeklinde konuştu.

"KAR VE DÖRTLER İSİMLİ FİRMALARLA SİYASİ HAYATIMIN BAŞINDA YOLLARIMI AYIRDIM"

25 yıldan bu yana politikanın içinde olduğunu ve bunun yanında bir mühendis ve müteahhit olarak da çalışmalar yürüttüğünü anlatan Bakan Pepe, siyasi etiği herşeyin üzerinde tutarak bakanlık görevinin başladığı tarihte Kar ve Dörtler isimli firmalarla bütün ilişkisini çok açık bir şekilde kestiğini açıkladı. Siyasi olarak gelinen noktada bir karalama kampanyası başlatıldığını ve CHP-MHP konsorsiyumunun "çapsız ve belden aşağı" bir siyaset anlayışı yürttüğünü savunan Pepe, bunun seçmeni hayrete düşürdüğünü söyledi. Anketlerde ortaya çıkan AK Parti'nin başarısını kabullenemeyen muhalefet temsilcilerinin morallerinin bozulduğunu ifade eden Pepe, iddiaların bu yüzden ortaya atıldığını söyledi.

Pepe, "Sayın Başbakan'ın Türkiye çapındaki mitinglerde coşku ile karşılanırken, muhalefet anketlere bakıp bir hal oluyorlar. Zannederim bunların ruh halleri bundan bozuldu" ifadelerini kullandı. Çocuklarının şu anda oturdukları evlerin bile kira olduğunu, iki oğlunun Ataköy'de bir oğlunun da Florya'da oturduğunu anlatan Pepe, Baykal'ı sayı sayamamakla itham etti. Çocuklarının Çin'den bir gemi aldıklarını ancak, bunu kesinlikle devlet kredisi ya da teşvikle almadıklarını anlatan Pepe, alınan kredinin de devlet bankasından alınmadığını sözlerine ekledi. Pepe ayrıca İddialar ile ilgili yasal her türlü hakkının saklı bulunduğunu belirterek, "Hakkımı saklı tutuyorum. Dava açacağım. Hem de Baykal'ın şanına yakışır bir dava açacağım." şeklinde konuştu.

"ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE 50 UÇAKLIK BİR FİLOYA SAHİBİZ"

Bakan Pepe son dönemde çıkan orman yangınları ve yanan arazilerin imara açılıp açılmadığı yönünde açıklamalarda da bulundu. Türkiye'nin şu anda hiç bir zaman olmadığı kadar hava aracına sahip olduğunu anlatan Bakan Pepe, 29 helikopter, 15 Türk Hava Kurumu uçağı, 6 anfibi uçak ile yangınlar ile mücadele edildiğini kaydetti. Kendi bakanlığı döneminde yanan alan ortalamasının 5 bin 200 hektar olduğunu açıklayan Bakan Pepe, Kuşadası'nda yanan bir arazi için maden çıkarma izni verilmesi haberlerine de açıklık getirdi.

Yanan araziler için imara açma ya da başka bir amaç için kullanımın yasal olarak mümkün olamayacağını anlatan Pepe, Bakanlık bürokratlarının bu ayrıntıyı gözden kaçırdıkları için bu uygulamanın yapıldığını ancak, verilen iznin derhal iptal edildiğini de sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.