Pegasus online seyahat sigortası

Pegasus online seyahat sigortası

Pegasus Havayolları'nın, InterPartner Assistance ve Ergo İsviçre Sigorta işbirliği ile online seyahat sigortası hizmete sunduğu bildirildi.

Pegasus Havayolları'nın, InterPartner Assistance ve Ergo İsviçre Sigorta işbirliği ile seyahat öncesi ve sırasında doğabilecek olumsuzluklara karşı online seyahat sigortası hizmeti sunduğu bildirildi.

 

Pegasus Havayolları Özel Projeler Müdürü Hakan Şahin,  söz konusu hizmetin, yurt içi günlük 2,31 YTL'den, yurt dışı için de 3,36 YTL'den başlayan fiyatlarla sunulduğunu belirterek, iş, gezi, tatil veya diğer amaçlarla herhangi bir hava yolunu tercih eden kişilerin, seyahat sigortası sertifikası satın alabileceğini bildirdi.


Kara yolu ile seyahat edenlerin bu üründen yararlanabileceğini ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu hükümleri çerçevesinde paket tur kapsamında hizmet veren seyahat acentelerinin de bu sigortayı yaptırabileceğini kaydeden Şahin,Pegasus seyahat sigortasının www.flypgs.com adlı siteden, 444 0 737 Pegasus bilet hattından, Türkiye ve yurt dışına yayılmış acente ağı üzerinden temin edilebileceğini bildirdi.

 

Şahin, iş veya tatil amaçlı yolculuklarda insanların bir takım zararlara uğramasıyla birlikte seyahat sigortalarının gündeme geldiğini belirterek, insanların, gittikleri başka bir yerde rahatsızlanmaları, eşyalarını kaybetmeleri ve gittikleri yerlerle ilgili bilgi almak istemeleri, iptaller ve iflaslar gibi nedenlerin bu sigortanın “büyük ilgi” görmesine neden olduğunu ifade etti.

 

Pegasus Havayolları'nın 1 ay önce uygulamaya koyduğu hizmet kapsamında yaklaşık 60 seyahat acentesi üzerinden bin 500'ün üzerinde kişinin sigortalandığını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

“Yurt dışından Türkiye'ye seyahat edenler bile bu sigortayı yaptırıyor. Şu ana kadar yapılan sigortaların yaklaşık yüzde 40'ı web, yüzde 60'ı ise acentelerimiz kanalı ile gerçekleşmektedir. Acentelerimizin konu hakkında bilgileri arttıkça bu kanalla yapılan satışlar da artmaktadır. Şu ana kadar yapılan sigortaların yarısı yurt içi, yarısı ise yurt dışı seyahat sigortasıdır.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.