Park Projesi için Büyük Adım

Park Projesi için Büyük Adım

Halide Edip Mahallesi’nde yapılması planlanan park projesi için Halide Edip Adıvar Mahallesi Muhtarı Aslan Kaya ile görüştük. Kaya, yapılacak parkın ihtiyacı karşılayabilmesi amacıyla alanın büyütülmesi için çalıştıklarını belirtti.

 İHTİYACA YÖNELİK BÜYÜK BİR ALAN

Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde içinde muhtarlığımızın, sağlık ocağının, kreşin de bulunduğu park alanının yıkılarak daha kapsamlı ve ihtiyaca yönelik bir şeyin yapılması gündemde. Arka tarafta büyük bir arsa var. Sahipleri dört ortaklar. Kiralama yoluna mı gidilir yoksa bir bedel verilip satın mı alınır bilemiyorum ama onlarla görüşülüp bu alanında projenin içine katılması daha doğru olacaktır.

ARSA ATIL HALDE

Arsa sahipleriyle bu konuyu geçen sene de konuşmuştuk parkın biraz daha genişlemesi açısından. Daire karşılığı arsayı vereceklerini söylediler. Çünkü onlar da kullanmıyor. Arsa boş, imar yok. Atıl halde duruyor, pis görünüyor. Sadece pazarcılar kullanıyor, Pazar tahtalarını kuruyorlar.

BASKETBOL SAHASI DA DÜŞÜNÜYORUZ

Bahsettiğimiz arsa 300 metrekare civarında bir yer. Bu alan idareli kullanılırsa basketbol sahası da yapmayı planlıyoruz. Mevcut parkımız çok ufak ancak özellikle yazın insanlar serinlemek için geldiklerinde çok kalabalık oluyor. Şuanda bir yer kiraladık. Ocağında birinde boşalıyor. Kütüphane ve sağlık ocağını oraya taşıyacağız. Ardından buradaki inşaat başlayacak.

PARKIN ALTI OTOPARK OLACAK

Park yıkılıp yerine çok katlı otopark yapılmayacak. Yerin altına 2 katlı asansör sistemli bir otopark yapılacak üstü yine park olacak. Park ortadan kalkmayacak. Park gittikten sonra zaten yıkmanın bir anlamı yok. İnsanların gideceği başka bir alan yok. Altı otopark üstü çocuk parkı, halı saha ve basketbol sahası olacak.

CAMİ İÇİN MAYIS AYI

Bu proje bittiği zaman cami inşaatına başlanacak. Bu konuyu konuşmak için geçen gün belediye başkanımızla görüştük. Kendisi mayıs ayından başlanacağı sözünü verdi. Hepsi aynı anda olmuyor çünkü farklı kişiler yapacak. Park projesi yap-işlet usulüyle olacak cami projesini ise belediye gerçekleştirecek.

HALİDE EDİP’E DÜĞÜN SALONU

Yapılacak olan binanın içine mahallemizdeki kına ve nişan geceleri için düğün salonu yapmayı düşünüyoruz. Çünkü mahallemizde düğün salonu yok. Kına geceleri için okulun konferans salonunu kullanıyorlar ama orada da rahat edemiyorlar. En azından böyle bir şey olursa mahalle halkına katkımız olmuş olur.

KARAKOL İHTİYACI

Binayı 4 veya 5 katlı düşünüyoruz. Bir katı sağlık ocağı olacak, bir katı muhtarlık ve kütüphane ve bir katı da karakol olarak düşünüyoruz. Karakol mahallemizin bir ihtiyacı çünkü.

PAZAR SORUNUMUZ VAR

Pazar yeri otoparkı düşünmüştük ama asansörlü sistem olunca pazarı oraya taşımak mümkün olmayacak herhalde. Bu konuyu da başkanımızla görüştük, kendisi okulun bahçesi için olur dedi. Okulun bahçesi olursa cumartesi pazarı oraya taşınabilir. Cumartesi günleri trafik tamamen tıkandığı için herkes şikâyetçi oluyor. Hem pazarcılar tente kurdukları için ağaçlar, direkler yamuluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum