Parayla saadet olur mu?

Parayla saadet olur mu?

Nazım Hikmet yakın arkadaşı Abidin Dino'ya "Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?" diye sormuştu, insanlar da yıllardır hep şu soruyu sordu ama bir türlü cevabını bulamadı: “Parayla mutluluk olur mu?”

Bilim adamları da bu sorudan yola çıkarak “Parayla mutluluğu satın alabilir misin?” sorusuna cevap aradı. 
İngiltere Londra Üniversitesi bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre cevap "evet" ama sadece arkadaşlık ve iş ilişkilerinde.

Araştırmacılar yaşam tarzımızın ve finansal durumumuzun duygusallığımız üzerinde ne kadar etkisi olduğunu araştırdı. Oluşturdukları bir takımda insanlara sağlık, zenginlik ve sosyal hayat ile ilgili sorular yönelten bilim adamları, bu soruların yanıtlanmasını istedi. Çıkan sonuçlara göre evlenmenin verdiği mutluluk 54 bin sterlin kazanmakla eş değer. Şaşırtıcı sonuç ise birlikte yaşamak evlilikten daha mutlu ediyor; yani 82 bin 500 sterlin değerinde. Bunun yanı sıra kapı komşunuzla dedikodu yapmanın verdiği mutluluk 40 bin sterlin. Tam tersi durumlar için de bazı istatistikler belirlenmiş... Örneğin dul kalmak insanları yıllık maaşlarının 200 bin sterlin düşmesi kadar üzüyor. Araştırmanın başında bulunan Dr. Nattavudh Powdthavee, en çok gençliğin ne kadar değeri olduğu sorusunun yanıtını bulmak istediklerini söyledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.