Papaz yerine imam defnetti

Papaz yerine imam defnetti

Alanya ilçesinde hayatını kaybeden Alman asıllı Klaus Dornberg'in (62), vasiyeti üzerine papaz yerine imam tarafından dualarla defnedildi.

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesinde hayatını kaybeden Alman asıllı vatandaş, vasiyeti üzerine papaz yerine imam tarafından dualarla defnedildi.


İslam dini esaslarına göre gömülen Klaus Dornberg'in (62) cenaze törenine eşi, oğlu, yakınları ve Türk dostları katıldı. Cenazeyi Alman ZDF Kanalı'da takip etti.

 



Almanya'dan tatil için Alanya'ya gelen ve yaklaşık 20 yıldır ilçede yerleşik olarak yaşayan Klaus Dornberg, bir süredir tedavi gördüğü Alanya Başkent Hastanesi'nde önceki gün kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Aynı zamanda Türk-Alman Dostluk Derneği Alanya Şubesi'nin üyesi olan hayırsever Alman Dornberg'in, derneğe ve ailesine bıraktığı vasiyette Alanya'da İslam dininin esaslarına göre gömülmek istediğini belirttiği öğrenildi.

 



Bunun üzerine ailesi ve dernek üyeleri, Dornberg'in vasiyetini yerine getirmek amacıyla Alanya Belediyesi'ne başvurdu. Belediye yetkilileri, 100 kişilik Yabancılar Mezarlığı'nda Dornberg için yer ayırdı.

 

Yabancılar Mezarlığı'na defnedilen 88. yabancı olan Dornberg, vasiyeti üzerine, ailesi, dernek üyeleri ve Türk komşularının da katıldığı cenaze töreninde papaz yerine imam hazır bulundu. Dornberg, islam dini esaslarına göre imam tarafından yapılan duanın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

 

Dornberg'in eşi ise defin töreninin ardından taziyeleri kabul etti. Almanya'dan çekim için gelen ZDF Kanalı'nın muhabir ve kameramanı ise defin töreninin ardından aileye baş sağlığı dilerken, mezarın üstüne konulan Türk-Alman bayraklı çiçek iki ülke vatandaşları arasındaki dostluğu pekiştirdi.

 

Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Fahri Yiğit, hayatını kaybeden Alman Dornberg'in Türk dostu ve Alanya aşığı olduğunu söyledi.

 

Merhum Alman Dornberg'in papaz yerine sadece imam tarafından defnedilme isteğinin ailesine bıraktığı vasiyette yer aldığını anlatan Yiğit, "Biz de Dornberg'in son isteğini yerine getirerek imam tarafından yapılan duanın ardından defnettik. Dornberg, islama çok ilgi duyan biriydi. Belki de Müslüman olmuştu. Ancak tam olarak bilemiyoruz." dedi.

 

Almanların genel olarak İslam'a ilgilerinin çok fazla olduğunu kaydeden Yiğit, Yabancılar Mezarlığı'nda çok az bir yerin kaldığına da dikkat çekti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.