
Özel hastaneler uzlaşma bekliyor
11 Temmuz 2008 03:33Tedavi için özel hastanelere ödenen katkı payının yüzde 30'la sınırlandırılmasına tepkiler sürüyor. Gözler Pazartesi'ye çevrildi.
Özel hastaneler Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sonuçlanmasını beklerken, bazı özel sağlık kuruluşları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşme yenilemedi.
10 HASTANE ANLAŞMADI
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım, reel fiyatlarla çalışmak istediklerini, yüzde 30 sınırının birçok hastaneyi zor duruma sokacağını söyledi. Yıldırım, Sağlık Bakanı'na bu durumun düzeltilmesi için taleplerini ilettiklerini belirterek, "Bakan'ın çalışma komisyonu ile çalışmalarımız sürüyor. Pazartesi Sağlık Bakanı ile, sonra da Çalışma Bakanı ile görüşeceğiz. Umarım uzlaşmaya varırız" dedi.
Vatandaşın özel sağlık
SGK Başkan Vekili Fatih Acar ise, sadece 10 kadar özel sağlık kuruluşunun sözleşme yapmayacağını açıkladığını aktardı. - takvim
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.