Özel engelli okulları Ak Parti Şişli’de

Özel engelli okulları Ak Parti Şişli’de

Ak Parti Şişli İlçesi, Sosyal İşler Birim Başkanı Çetin Akgün’ün organize ettiği kahvaltılı toplantıda, Şişli’de faaliyet gösteren özel engelli okulların sorunlarını masaya yatırdı.

 AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’nun da katıldığı toplantıya Atlas Psikolojik Danışmanlıktan Günnur Uçar, Banu Keskin Özer, Belgin Birer Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Ali Galip Durşen, Algı Aba Terapi Merkezi’nden Selim Parlak, Parin Yakupyan ve diğer özel eğitim kurumlarından İlkay Altuner, Selime Altuner katıldı. 


“İLGİLİ KURUMLARLA GÖRÜŞECEĞİZ”

Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Şatıroğlu, partilerinin görevde bulunduğu süre içerisinde engelli haklarının gelişimi konusunda önemli adımlar attığını vurgulayarak şunları söyledi;
“İnsan hayatı için sağlıktan daha büyük bir zenginlik olamaz. Değerini kaybettiğimiz zaman çok daha iyi anlıyoruz. Bizler iş başına geldiğimiz bu güne kadar ciddi hizmetler ettik. Ama yine de eksiklerimiz vardır. Özürlü kişilere, onların yakınlarına yapılan bütün devlet yardımları sosyal yardımlar bunun göstergesi. Bu hizmetlerimizi, çabalarımızı inşallah daha da ileriye taşıyacağız. Bu toplantıda özel engelli okulların sorunlarını dinleyeceğiz. Daha sonra da çözümü için ilgili kurumlarla görüşmeler yapacağız. Davetimize ilgi gösteren tüm özel engelli eğitim kurumlarına teşekkür ediyorum.” dedi


“SIKINTILI GÜNLER YAŞIYORUZ”
Özel engelli okulları temsilcileri ise, bir yıl önce yürürlüğe giren yönetmelikten ötürü, sıkıntılı günler yaşadıklarını vurguladılar. Yeni sistemde engelli öğrencilerin derslere devamlılığını kontrol etmek amacıyla Damar Tanılama Tekniği uygulandığını, ancak bunun birçok yönden sakıncalı olduğunu dile getirdiler. Ders kaçıran engelli öğrenciye ileriki günlerde o dersi vermenin artık mümkün olmadığını, bu durumun da okulları maddi yönden zarara uğratırken engelli öğrencinin de eğitim hakkını kısıtladığını öne sürdüler. Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin engelli öğrencilere refakat edenlerden de ulaşım ücreti almaması gerektiğini vurgulayan özel engelli eğitim kurumu temsilcileri, kurumlarında çalıştıracak eğitimci bulmakta zorluk çektiklerini de dile getirdiler.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.