Oya Akman: ‘Şişli ve CHP asla eskisi gibi olmayacak’

Oya Akman: ‘Şişli ve CHP asla eskisi gibi olmayacak’

CHP Şişli İlçe Başkanı seçilen Oya Akman; Şişli’de, CHP asla eskisi gibi olmayacak. Örgüt toplantıları düzenli yapılacak, delegeler iki yılda bir hatırlanmayacak, üye sayımız artırılacak ve daha Şişli’de yaşanmamış değişikliklerin olacağını söyledi.

CHP’nin yeni ilçe başkanı Oya Akman; Şişli’de geçmişte yaşanan kargaşaların artık yaşanmayacağını söyledi.

Artık tartışmaları rakipleriyle yapacaklarını, örgüt içerisinde de artık, birlik ve beraberlik içerisinde, ilkeli, hak hukuk ve adaletli bir şekilde el ele kol kola yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Oya Akman’ın yaptığı konuşmada, çarpıcı açıklamalar yaptı.

“BİZ KISA SÜREDE KOL KOLA YÜRÜMEYİ BAŞARDIK”

Biz birbirimizi çok fazla tanımayan bir ekip olmamıza rağmen, kısa süre içerisinde birbirini iyi anlayan, kol kola girip yol yürümeyi beceren bir ekip olduk.

Kendi içimizde eleştirileri de yapabilen, ama birbirimizi taktirde edebilen bir ekip olabildik. Tüm ekip arkadaşlarıma asil ve yedek ayırmaksızın ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“BEN TOPARLAYICI UNSUR OLARAK DAVET EDİLDİM”

Benim Şişli’de bir kadın kolu başkanlığı geçmişim oldu. Bu süreçte bana kadın kolları başkanlığı geldiğinde, ilçenin çok kırık, dökük, param parça olduğundan bahsetmişlerdi. Özellikle de kadın kollarının atıl duruma geldiğinden bahsetmişlerdi. Bu durumu toparlayıcı bir unsur istediklerini söylemişlerdi.

“BENİM AYRILMAM ŞAHSİ MESELE DEĞİLDİ”

Ben de o zaman elimi taşın altına koyarak evet demiştim. Ama belirli bir süre sonra da il kadın kolları başkanlığında yaşanan aday farklılığından sonra yaşanan fikir ayrıkları yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. Bu ayrılığın arkasında asla kişisel bir neden yoktur.

“CHP ÖRGÜTÜ ORTAK NOKTA BULAMAZ HALE GELMİŞTİ”

Benim bu günkü ilçe başkanlığı adaylığım bana geçmişteki süreci anımsattı. O dönem de birleştirici ve toparlayıcı bir güce ihtiyaç vardı. Bugünde benzeri bir nedenle gelmiş bulunuyoruz.

Bugün de; Şişli’nin biraz kırılmış, dökülmüş, parçalanmış, ayrılmış ve farklı fikirlere sahip arkadaşların ortak nokta bulamaz haline gelmelerinden dolayı bana bu görevlendirme yapıldı.

Tarih tekerrürden ibarettir demek istemiyorum. Bizim buradaki amacımız birlik ve beraberliği sağlamak.

“SEÇİMLER SONA ERDİ ARTIK KOL KOLA OLACAĞIZ”

Şişli İlçe Yöneticiliği, İl delegeliği bir günlük seçimle sona erer. Fikir ayrılıkları olabilir ama buradan ele ele kol kolaca çıkacağız.

Asıl bundan sonraki iki senelik süreç önemli. Bu süreç içerisinde örgütün birlik ve beraberliği önemli. Bu süreçte biz parti içerisinde, demokrasiyi, adaleti, eşitliliği sağlayabilirsek, parti dışında da ancak benimsetebiliriz.

Önümüzdeki süreçte geçmiş dönemden daha başarılı ve layıkıyla sürdürülen bir süreç olacağından eminim.

“İKİ AYDA YAPTIKLARIMIZ, İKİ YIL SONRASININ GÖSTERGESİDİR”

Geçmiş dönemlerde Şişli’de mahalle delege seçimlerinde katılım %51’lerde geçekleşirken, bu dönemki seçimdeki katılım %62’i bulmuştur.

Biz iki ay gibi bir sürede %11 gibi bir oranla katılım sağlayabilmişi isek, iki yıl sonraki seçimlerde neler yapabileceğimizi düşünün.

“KUŞTEPE’DE TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ”

Benim için 25 mahallede yapılan delege seçimlerinde çok önemsediğim ve özellikle iki mahalle oldu.  Bunlar Kuştepe ve Esentepe Mahalleleridir.

Kuştepe Mahallesi’nde daha önceki delege seçimlerde tek liste çıkmazken ve seçimlerde sürekli tartışma yaşanırken bu dönem ilk defa tek liste ile seçime gidilmiştir. O yüzden Kuştepe’yi çok önemsiyorum.

“ESENTEPE’DE İLK DEFA KIRMIZI LİSTE ÇIKTI”

Esentepe Mahallesi’nde bu yıla kadar tek liste ile seçimlere gitmiştir. Burada da ilk defa Kırmızı Liste bizde varız diyerek seçimlere girmiştir. Kırmızı Liste çok kısa bir zamanda kısa bir çalışma yapmasına ve çok az bir oyla kaybetmesine rağmen yine bir ilki gerçekleştirmiştir.

Bu süreçte kazanan ve kaybedenden daha ziyade, bu dönem kargaşa olan yerlerdeki kargaşayı sona erdirmiş ve çok sesliliği getirmiş durumdayız. Bu benim için çok önemli olmuştur.

“ARTIK ÖRGÜT TOPLANTILARI DÜZENLİ YAPILACAK”

Bizim Cumhuriyet Hak Partisi olarak Şişli’de birtakım ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçta artık bizim örgüt toplantılarımıza çok acilen başlamamız gerek. Örgüt toplantısı kalabalık olur. Örgüt toplantısı çok sesli olur. Öyle 6 ayda 8 ayda yılda bir örgüt toplantısı olmaz. Örgüt toplantıları bu artık en az ayda bir yapılacak.

“ÖRGÜT TOPLANTILARI ÇOK SESLİ AMA SEVİYELİ OLACAK”  

Örgüt toplantılarını birilerinin kendini ifade etmek ve muhalefet yapmış olmak için kullandıkları yerde olmayacak. Evet eleştiriler olacak, farklı fikirler olacak. Ama asıl hedef faklı önerilerin getirilmesi, projelerin üretilmesidir.

Benim örgüt toplantısından anladığım her toplantıda aynı üç beş kişinin çıkıp sürekli eleştirmesi ve muhalefet yapması, birilerinin de onları alkışlayıp, sonrada kucaklaşıp ayrılma yeri değildir.

“DELEGELERİMİZ İKİ YILDA BİR HATIRLANMAYACAK”

Bana mahallelerdeki delege arkadaşlarım, biz delege olarak iki yılda bir oy verir başkada ne yaparız diye bir eleştiri getirmişlerdi.

Burada tüm örgütüm huzurunda söz veriyorum.

Mahalle delegeler iki yılda bir oy kullanan, birbiri ile yarışan, yerine geldiğinde birbirini kıran, yerine geldiğinde barışan insanlar gurubu değildir.

Mahalle delegeleri fikirleri olan, kendi mahallelerinde kanaat önderliğini oluşturmuş partililerimiz olacaklardır.

“DELEGELERLE YÖNETİM İLETİŞİMDE OLACAK”

Bu mahalle delege arkadaşlarımız, mahalledeki üye arkadaşlarımız tarafından seçilmiş, ilçe örgütümüz ile sürekli iletişim halinde olan, kendi mahallesi ile ilgili sorun ve çözüm önerileri üreten partili arkadaşlarımız olacaklardır.

“DELEGELERİMİZ BENDEN BIKACAK HALE GELECEK”

Delege arkadaşlarım bana iki yılda bir hatırlanıyoruz demişlerdi. Onlar yeter ki benden bıkmasınlar. Ben bu delege arkadaşlarını her gün, her hafta her ay ve her an hatırlayacağıma buradan söz veriyorum.

“DELEGELERDE ÜYELERLE İLETİŞİMDE OLACAKLAR”

Ben buradan delege arkadaşlarıma da bir görev veriyorum. Kendi mahallelerinde delege seçilmelerini sağlayan partili arkadaşlarımızla da sürekli toplantılar yapmalarını istiyorum.

Şişli Cumhuriyet Halk Partisi bir ekiptir. Birbirine rakip değildir. Bizler rekabeti başka partilerle yapacağız. Bizim rakibimiz onlar.

“ŞİŞLİ’DE ÜYE SAYIMIZ ARTIRILACAK”

Bazı partili arkadaşlarım bizim içimizde partili olmayan başka partilerden isimlerin olduğunu ifade ettiler. Bizim onları hukuken ihraç edemeyeceğimiz için, böyle de bir tespitimiz de var ise, en azından bunu minimize etmek için biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu da bizim üye sayımızı gerçek anlamda artırmamız gerek.

“ÜYE SAYIMIZ ŞİŞLİ İÇİN YETERLİ DEĞİL”

Şişli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8.670 üyesi var. Bu Şişli’ye asla ve asla yetmez, yetmemeli de. Şişli’nin nüfusuna oranladığımızda, Şişli’den CHP’ye çıkan oy oranına baktığımızda da bunun yeterli olmadığını görürüz.

Ben bunu yapmak için her türlü imkanları kullanmaya da hazır olduğumu ifade etmek isterim.

CHP’nin gençlik örgütüne, çalışmalarına ve üye sayısına baktığımızda da anlaşılacağı gibi benim için de bu durum kanayan yaralarımızdan biri durumunda.

Bizim parti tüzüğümüze baktığımız gençlik kotamız %20’dir. Şişli’de ise gençlik olarak maalesef %10 civarlarındayız. Bu rakamları yükseltebilmek için tüm örgütüme çağrıda bulunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.