Oya Akman, Nişantaşılılardan Şişli Belediyesi aleyhine açtıkları davadan vazgeçmelerini istedi!

Oya Akman, Nişantaşılılardan Şişli Belediyesi aleyhine açtıkları davadan vazgeçmelerini istedi!

CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman; Teşvikiye Sakinleri’nin korodinasyon kurulu üyelerine, deprem toplanma alanına inşaat izni veren Şişli Belediyesi aleyhine açtıkları davadan vazgeçmelerini istedi.

HALK DEPREM TOPLANMA ALANLARINA İNŞAAT İSTEMİYOR

Nişantaşı’nda Teşvikiye Sakinleri, deprem toplanma alanına inşaat yapılmasına karşı çıkmışlardı. Halk, Şişli Belediyesi’nden de Nişantaşı'da yapılacak inşaat için yıkımın durdurulmasını ve verilen inşaat izninin de iptal edilmesini istiyorlardı.

dun-muammer-keskin-icin-yuruyen-nisantasi-halki-bugun-keski-aleyhine-yurudu-amp.jpg

KESKİN: “SİZİN BİLMEDİĞİNİZ DENGELER VAR”

Nişantaşı halkı, gösteri ve yürüyüşlere başlamadan, dava da açmadan önce Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e giderek verdiği inşaat izninin iptal edilmesi istediler.

Muammer Keskin, Nişantaşı halkına destek vermek ve fikrini değiştirmek bir yana, ‘Sizin bilmediğiniz bazı dengeler’ var demişti. 

KESKİN’İN BU TUTUMU NEDENİYLE 

"TEŞVİKİYE SAKİNLERİ" İSMİYLE ÖRGÜTLENDİLER

Muammer Keskin’in kendilerini anlamaması ve izlediği tutum nedeniyle, Nişantaşı halkı kendi haklarını arama mücadelesine girdiler.

Nişantaşı halkı, ‘Teşvikiye Sakinleri’ ismiyle bir platform kurdular. Bu platformla da Nişantaşı’nda toplantılar yaparak örgütlendiler.

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor4.jpg

TEŞVİKİYE SAKİNLERİ, ŞİŞLİ BELEDİYESİ ALEYHİNE DAVA AÇTI

Teşvikiye Sakinleri ismi ile örgütlenen Nişantaşı halkı, konuşarak bir anlaşama yolu bulamayacaklarını anladıklarında da Şişli Belediyesi’nin verdiği inşaat ruhsatının iptali için dava açtı.

Sonrasında da Nişantaşı sokaklarında yaşadıkları olayları halka anlatmaya ve örgütleme alanlarını genişletmeye başladılar.

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor.jpg

PROTESTOLARA, ŞİŞLİ BELEDİYESİ VE CHP’DEN

ÜST DÜZEY KATILAN OLMADI

Teşvikiye Sakinleri, Nişantaşı sokaklarında yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Teşvikiye Sakinleri’nin yaptıkları gösteri ve yürüyüşlere Şişli Belediyesi’nden ve CHP’den hiçbir üst düzey yetkili katılmadı.

OYA AKMAN, İLK KEZ TEŞVİKİYE SAKİNLERİNİ ZİYARET ETTİ

Nişantaşı halkının yanında olmayan CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman, geçtiğimiz günlerde ilk kez Nişantaşı’nda Teşvikiye Sakinleri’nin toplantısına katıldı.

Akman, Teşvikiye Sakinleri’nin toplantısına katılmadan önce, Teşvikiye Sakinleri platformunun koordinatörleri ile bir araya geldi.

chp-sisli-ilce-baskani-oya-akman-tesvikiye-sakinleri-sisli-belediyesi.jpg

OYA AKMAN, CHP OLARAK DESTEK VERMEYECEĞİZ

Oya Akman, Teşvikiye Sakinleri’nin koordinatörlerine, Nişantaşı’nda yapılacak hiçbir eylemde CHP olarak keskinlikle hiçbir yöneticinin Teşvikiye Sakinleri’nin yanında yer almayacaklarını söyledi.

Akman, CHP İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Örgütü ve yedekleri de dahil olmak üzere toplam 100 kişiye yakın hiçbir yöneticinin Teşvikiye Sakinleri’nin yanında olmayacaklarını söyledi.   

AKMAN, ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE AÇTIĞINIZ DAVADAN VAZGEÇİN

Oya Akman, Teşvikiye Sakinleri koordinasyon kurulu yöneticilerine, CHP’ye en çok oy veren Nişantaşı’nın, CHP’li bir belediyesini mahkemeye vermelerinin yanlış olduğunu söyledi. Akman, Teşvikiye Sakinleri’nden de bu davadan vazgeçmelerini istedi.

OYA AKMAN, TOKİ MÜTEAAHİDİNE DESTEK VERMİŞ OLDU

Akman, CHP’li bir Şişli Belediyesi’nin vermiş olduğu karara hiçbir CHP’li yöneticinin katılamayacağını, katılanlarında parti suçu işlemiş olacağını söyledi. 

CHP’nin parti programında ve yaptığı açıklamalarda, TOKİ’ye ve TOKİ’nin yaptığı uygulamalarına karşı çıkarken, CHP’nin Şişli İlçe Başkanı Oya Akman’ın adeta TOKİ’yi ve TOKİ’nin müteahhidi DAP Yapı’yı destekleyecek söylemlerde bulunması dikkat çekti.

sisli-belediye-baskani-muammer-keskin-tesvikiye-sakinleri-aciklama.jpg

KESKİN, AÇIKLAMA YAPMA KARARI ALDI

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, tepkilerin giderek büyümesi üzerine, bu kadar zaman sonra, Eylül Ayı’nın 8’nde Nişantaşı’nda Teşvikiye Sakinleri’ne açıklama yapacak.

Keskin, Teşvikiye Sakinleri’ni ikna etmek için yapacağı bu açıklamayla ilgili Şişli Belediyesi’nin tüm bürokratlarıyla birlikte hazırlık yapıyor.

KESKİN, BU İŞİN İÇİNDE İBB’NİN DE OLDUĞUNU GÖSTERECEK

Keskin, yapacağı bu toplantıya, bu işin içerisinde Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin olarak sadece kendinin olmadığını göstermek için planlar yapıyor.

Keskin, bu işin içerisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olduğunu göstermek için, İmamoğlu’nun A takımında yer alan, Şişli Belediyesi’nde Koordinatör Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi olan Resül Emrah Şahan’ı da getirerek bir mesaj vermiş olacak.

muammer-keskin-sisli-beleediyesi-ibb-ekrem-imamoglu-resul-emrah-saha-tesvikiye-sakinleri.jpg

ŞİŞLİ GAZETESİ, KESKİN’İN AÇIKLAMALARINI YAYINLAYACAK  

Şişli Gazetesi, Pazartesi günü Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in Teşvikiye Sakinleri’ne yapacağı açıklamaları yayınlayacak..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum