Otellere yüzde 100 zam

Otellere yüzde 100 zam

24-26 Ağustos'daki Formula 1'in yaratacağı hareket İstanbul'da otel fiyatlarına da yansıdı. Söz konusu dönemde özellikle beş yıldızlı otellerin bir gecelik konaklama fiyatlarındaki artış yüzde 100'ü buluyor

24-26 Ağustos tarihlerinde İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek olan Formula 1 (F1) için tüm hazırlıklar sürüyor.

F1'in yaratacağı hareket bu dönemde konaklama sektörünü de hareketlendirecek. Beş yıldızlı otellerin birçoğu yüzde 100 doluluk bekliyor. Çırağan, Ceylan Intercontinental, Mövenpick gibi oteller şimdiden o dönem için yüzde 100 doluluğu olan standart oda fiyatını KDV ve kahvaltı hariç 475 Euro'ya yükseltti. Ritz Carlton da standart oda fiyatını KDV ve kahvaltı hariç 750 Euro'ya çıkardı.

3 GÜNLÜK SULTANLIK

Türkİye'nİn
en pahalı otellerinden Çırağan da F1 dönemi için özel fiyatlar belirledi. Ancak Çırağan'da fiyatlar bir günlük değil üç günlük. Otel söz konusu dönemde bir gecelik konaklama taleplerini geri çeviriyor. Çırağan'da üç gecelik paketin fiyatı 2 bin 160 dolar. Yani gecelik fiyat 720 dolara denk geliyor. Normalde Çırağan'da gecelik konaklama bedeli 480 dolar düzeyinde bulunuyor. Çırağan'ın ünlü Sultan Suit'inde üç günlük konaklama paketinin bedeli ise tam 67 bin 500 dolar. Paket programı olan bir diğer otel de The Marmara. Bir gecelik standart oda fiyatı kişi başı 350 Euro olan The Marmara, 2 gece için 650 Euro, 3 gece için 900 Euro fiyat uyguluyor.

FİYAT İNDİREN DE VAR

Maslak'takİ
İstanbul Princess'ın yerine açılan Sheraton İstanbul ise F1 döneminde fiyatını indirdi. Standart oda fiyatı normalde 330 Euro olan otelde F1 döneminde standart oda fiyatı KDV ve kahvaltı dahil 200 Euro. Henüz pazarlama ayağına girmeyen ve resmen açılmasa da bir ön açılış yapan WOW Hotels İstanbul da fiyatında değişiklik yapmadı. 100 Euro'luk tanıtım fiyatı uygulayan WOW İstanbul'un da doluluk oranının yüzde 100'ü bulması bekleniyor.

Konaklamaya Formula zammı geldi

Otel Normal fiyat (Euro) F1 dönemi fiyatı (Euro)*
Hilton İstanbul 285 325
Ceylan Intercontinental 275 475
Çırağan Sarayı 720 dolar 480 dolar
Swissotel 385 185
Ritz Carlton 350 750
Conrad İstanbul 205 390
The Marmara 230 350 (KDV ve kahvaltı dahil)
Crowne Plaza 200 300
Mövenpick 180 dolar 450 dolar
WOW Hotels İstanbul 100 100 (Tanıtım fiyatı)
Green Park Bostancı 150-180 250-300
* KDV ve kahvaltı hariç

'Moto GP iptal oldu turizm etkilendi'

Öte yandan Formula döneminde yüzde 100 doluluğa ulaşması beklenen Green Park Bostancı Genel Müdürü Dilaver Doğru, F1 için İstanbul'un bu yıl beklenen verimi alamadığını savundu. Doğru 'Türkiye'de, diğer ülkelerde yapılan Formula 1 organizasyonlarındaki yoğunluk yok. Geçen yıl Avrupa Yakası'ndaki oteller bile doluydu. Organizasyonun otellere yönelik çok olumlu etkisi olmuştu. Ancak, bu yıl değil Avrupa Yakası, Anadolu Yakası'ndaki oteller bile tam olarak dolmadı. Yani bu yıl beklenen verim olmadı. Bizim doluluğumuz yüzde 100, çünkü geçen yılki Formula döneminde rezervasyonlarımızı yaptık' dedi. Talepte bir azalma olduğunu öne süren Doğru 'Türkiye'de beklenen patlamayı yapmadı. Pistin inşaatı sırasındaki beklenti daha fazlaydı. Yılın yarısına yakın günlerde yarış olacaktı. Bu da İstanbul'daki otellerin doluluk oranlarına çok olumlu yansıyacaktı. Şu an sadece 2-3 yarış oluyor. Bildiğiniz gibi, 2008 Moto GP de iptal edildi. Dolayısıyla Moto GP'ye ilişkin tüm rezervasyonlar iptal oldu' dedi.

Ecclestone'un seyirci kozu Polonyalı pilot

İSTANBUL Park'ın işletmesini 2021 yılına kadar devralan FOA Başkanı Bernie Ecclestone'un seyirci kozu Polonyalı pilot Robert Kubica olacak. Devir sonrası kurulan İstanbul Park Organizasyon'un Genel Müdürü Can Güçlü, bu yıl yurtdışından çok daha fazla izleyicinin F1'i takip etmesini beklediklerini kaydetti. İlk iki yılın yarışlarını izlemek için yurtdışından yaklaşık 20 bin kişi geldiğini hatırlatan Can Güçlü 'Bu yıl bu rakamın 30 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. Bu artışın en önemli kaynağı ise Türkiye'ye yakın ülkeler olan Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Polonya olacak' dedi. Polonya'daki izleyiciler için de önemli bir faktör bulunduğunu vurgulayan Güçlü 'BMW için yarışan Polonyalı Robert Kubica. Ülkelerinde canlı izleyemiyorlar. Sadece bu nedenle Türkiye'ye çok sayıda Polonyalı'nın geleceği haberleri ulaşıyor. Bu yıl yine sürpriz bir isim olarak Polonyalı pilotun kazanabileceğine dair Polonyalılar'da büyük beklenti oluşmuş durumda' diye konuştu.

BAŞBAKAN'A ÖDÜL TEKLİFİ

Geçen yıl KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın birincilik ödülünü vermesi nedeniyle kriz yaşanan ödül verme töreni için bu yıl Başbakan Erdoğan'a teklif götürüldü. Erdoğan'dan yanıt beklediklerini kaydeden Can Güçlü, kendisi uygun olmadığı takdirde ilgili bir bakanın ödülü vereceğini ifade etti.

Öte yandan Bernie Ecclestone, İstanbul Park isminin tesis için korunmasından yana olduğunu da vurguladı. Şu ana kadar isim sponsorluğu için bir anlaşma yapmadıklarını da kaydeden Güçlü 'Ancak Ecclestone sponsor alınsa bile 'İstanbul' isminin sponsor adından önce veya sonra mutlaka tesis isminde yer almasını istiyor' dedi. Ayrıca bu sene F1 ile aynı günlerde, yani 24-25-26 Ağustos tarihlerinde Porsche Super Cup yarışı da gerçekleştirilecek.

Belma Toprak/Star



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.