Ortak “Buluşma” Sergisi

Ortak “Buluşma” Sergisi

Dilek Aydemir ve Zeynep S. Torun’un, son dönem çalışmalarından oluşan “Buluşma” başlıklı ortak Resim Sergisi, 24 Nisan - 12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Oda’da açılacak.

Galeri Oda’daki “Buluşma” başlıklı sergide resimleriyle sevenleriyle dördüncü kez buluşan Dilek Aydemir İzmir doğumlu. İzmir Amerikan Kız Lisesi’nden sonra Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Adnan Çoker ve Neşet Günal Hocalar’ın öğrencisi olarak mezun olduğu Akademi’de, ayrıca Sabri Berkel ve Fethi Kayaalp yönetimindeki Gravür Atölyesinde iki yıllık sertifika çalışması yaptı.

Uzun yıllardan sonra öğretmenlikten emekli olan sanatçı, kendine has yorumuyla süregelen yağlı boya resimlerinin yanı sıra, son yıllarda yeniden üretmeye başladığı özgün baskılarını da bizlerle paylaşıyor. Baskı teknikleri üzerinde son yıllarda yoğunlaşmasıyla ortaya çıkan yapıtlar, daha çok linol ve ahşap oyma. Farklı uygulamalar deneyerek, adına yakışır ‘özgün’ sonuçlar elde eden sanatçı, genel resimsel tavrına uygun ‘anlatımcı’ yaklaşımını bu çalışmalarında da sürdürüyor. 


"Sanki bir rüyayı resmedercesine"

 “Buluşma” sergisinin bir diğer ismi Zeynep S. Torun, İDGSA Resim Bölümü'nde Adnan Çoker ve Cevat Dereli'nin öğrencisi olduktan sonra Neşet Günal Atölyesi'ni bitirmiş; resim, seramik ve eğitmenlik konularını hiç ara vermeden sürdürmüşse de artık emekli ve sadece sanatıyla meşgul. Onun resimleri eleştirmen Abdülkadir Günyaz'ın sözleriyle "Sanki bir rüyayı resmedercesine"; çalışmaların herhangi bir kısmı neredeyse "gerçekçi" iken, bir diğer kısmı hayal/rüya olarak bize ulaşabiliyor. Aynı tuvalde karşımıza çıkan farklılıklar senfonisine, perspektif olgusunu da eklemek olası. Bu özel yapılanmayı Zeynep'in eşi, Y. Mimar-Müzisyen Mutlu Torun, sanatçımızı yakından tanımanın rahatlığıyla kolayca yorumlamış: "Bir yerde perspektifi hissediyorsunuz, hemen yanında ölçekler değişiyor. Ana figürün/figürlerin arkasında bir duvar, peyzaj, tepe, bulut bekliyorsunuz, fonda gene figürler! Hatta bazen sizi fondaki(ler) daha çok çekiyor. Ayrıca da onun resminde, yağlıboyanın hemen hemen kalınlığı yoktur."

Yaklaşık 35 çalışmanın izlenebileceği sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12:00-19:00 arasında Galeri Oda’da sanatseverleri bekliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.