Ormanlarda yanan canlılar anısına

Ormanlarda yanan canlılar anısına

Doğal Hayatı Koruma Derneği, 'ormanlarda yanan canlılar anısına' Bucakşıhlar köyü ormanına 20 kara kaplumbağası bırakacak

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan

Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD), orman yangınlarında 'ormanlarda yanan canlılar anısına' Antalya'nın Manavgat ilçesi Bucakşıhlar köyüne 20 kara kaplumbağası bırakılacak.

DHKD 1 Eylül'de Manavgat'ın Bucakşıhlar köyün ormanlık alana bırakacağı 20 kara kaplumbağasını Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ile Birdlife İnternational aylık çıkan dergilerinde haber olarak yer alacak.

 

Bucakşıhlar köyüne 'ormanlarda yanan canlilar anısına' kara kaplumbağası çalışmasına DHKD Çevre Proje Sorumlusu Çevre Mühendisi Elif Bekaroğlu yapacak.

 

DHKD'nin tespitlerine göre 8 Temmuz günü Manavgat'ın Bucakşıhlar köyünde yanan 324 hektar ormanlık alanda 20 kara kaplumbağasının yanarak can verdiğini belirten Elif Bekaroğlu, kara kaplumbalaların ekositem zincirinin olmazsa olmaz halkalarından biri olduğunu söyledi.

 

Elif Bekaroğlu, "20 gün sonra Bucakşıhlar köyünde yapacağımız etkinlikle çevre sorunlarını dünya gündemine taşıyacağız. Gelecek kuşaklara bırakacağımız tek mirasımız temiz bir çevre ile el değmeiş bakir doğadır. Maalesef her yıl çıkan orman yangınlarında çam ağaçları ile birlikte toprağın altında ve üstünde binlerce canlı türü yanıyor. Aslında yüreğinde canlı sevgisi taşıyan her kesin çiğeri yanıyor. DHKD olarak bu yıl ormanlarda yanan canlılar anısına Bucakşıhlar köyüne 20 kara kaplumbağası bırakma kararı aldık. "diye konuştu.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.