Org. Büyükanıt'tan sınır ötesi çıkışı

Org. Büyükanıt'tan sınır ötesi çıkışı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sınır ötesi operasyonla ilgili hükümete yazılı bir talepte bulunmayacaklarını açıkladı, nihai karar için topu hükümete attı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'ndeki konuşmasının ardından gazetecilerle yaptığı sohbette önemli açıklamalarda bulundu. Orgeneral Büyükanıt, "sınırötesi hareket" konusunda "Daha önce 12 Nisan'da ne istediğimizi sözlü olarak ifade ettik, hükümete yazılı bir talep veremem, biz asker olarak hazırız" dedi.

Org. Büyükanıt ayrıca, "Sınırötesi harekat olması halinde yalnızca PKK ile mi mücadele edeceğiz yoksa Barzani ile de birşeyler olacak mı?" sorusunu buna politik makamların karar vereceğini, askerin karar vermeyeceğini söyleyerek yanıtladı.

"Her askeri harekatın bir politik amacı olduğunu" belirten Yaşar Büyükanıt, "Bu politik amaca askeri vasıtalarla ulaşılır. Asker de oturur o hedefi ne kadar kuvvetle nasıl elde edeceğini hesaplar" dedi.

Genelkurmay Başkanı hükümetin koyacağı bu politik hedefe göre de gerekli hazırlıkların, askeri harekatın ne şekilde ve nasıl yapılacağı konusundaki hazırlıklarının da ortaya konulacağını söyledi. Büyükanıt henüz ortada böyle bir politik hedefin, askere yönelik bir politik direktifin olmadığının altını çizdi.

Genelkurmay başkanının bir başka açıklaması da Kuzey Irak’taki gelişmelere ilişkindi. Büyükanıt, Kuzey Irak’ta güvenliğin Amerikan kuvvetlerinden peşmergeye devri ile ilgili olarak da bu devir işleminin sadece peşmergelere yapılmasının özel bir anlamı olduğunu ve oranın özel bir statüsü olduğunun kabul edildiğini söyledi.

Büyükanıt diğer bölgelerin sünni ya da sadece şiilerden oluşan güvenlik kuvvetlerine böyle bir devrin yapılmadığını söyledi.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.