'Onay, ya da referandum'

'Onay, ya da referandum'

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Meclis Genel Kurulu’nda ikinci tur oylaması yapılan Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer için “Ya onaylayacak ya da referanduma götürecek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Sezer’in Meclis’e iade ettiği Anayasa değişikliği ikinci tur oylaması yapılıyor.

Kapusuz, Cumhurbaşkanı Sezer’in, Anayasa paketini bütün olarak değerlendireceğini söyledi. Kapusuz, “Şekil olarak, maddeleri ve geneli üzerinde 330 ile 367 arasında oy alırsa, Cumhurbaşkanı Sezer mecburi referanduma gidiyor. Paket aynı şekilde 367 veya üzerinde oy alırsa Sezer o zaman ya onaylayacak ya da isterse referanduma gidecek” dedi. Kapusuz Genel Kurul’da Anayasa değişikliğinin geneli üzerindeki oylamanın 367’nin altına düşmesi durumunda ise geçersiz sayılacağını belirtti.

KABUL YOK, VETO YOK

Kapusuz, Anayasa değişikliğinin geneli üzerindeki oylamanın 367 ve üzerinde bir oy alması durumunda ise Cumhurbaşkanı Sezer’in geri iade olmadığını ancak, ya onaylayacağını ya da isterse referanduma götüreceğini kaydetti. Kapusuz, “Cumhurbaşkanı Sezer bu durumda ya onaylacak ya da isterse referanduma götürecek. Eğer 330 ile 367 arasında bir oy olursa o zaman mecburi referandum doğuyor. Önemli olan maddeler üzerindeki sayı değil, geneli üzerinde ortaya çıkacak sonuç” diye konuştu.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.