Ömür Boyu Hapis İstemi

Ömür Boyu Hapis İstemi

İstanbul Şişli'de kendisine torunlarını göstermeyip istediği cip ve evi almadığı gerekçesiyle damadı Cem Çınar'ı silahla öldüdüğü iddia edilen H.Ö. için karar günü yaklaşıyor.

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada sanık hakkında ömür boyu hapis cezası talebinde bulundu.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık H.Ö. ve avukatı hazır bulundu. Damadının eşi olan kızı Yücel Çınar da şikayetçi olarak duruşmada yerini aldı. Tanıklar Şadi Onur, Derya Cantürk, Satı Yavuz, Alp Pınar, Figen Özer, Nedim Çakan, Fahri Tipi duruşmada ifade vermek için katıldı. Duruşma ilk tanıklığı sanığın kızı Pınar Özcan yaptı. Pınar Özcan, babasının kendisi 4 yaşındayken evi terkettiğini ve bir daha yüzünü dahi görmediğini belirterek şunları söyledi:"Babam bizi 25 yıl önce terketti ve hiç aramadı. Avrupa'ya gittiğini duymuştuk. Üç ay önce ortaya çıktı. Olaydan 1 ay önce aile yemeğinde eniştem Cem Çınar'ı tehdit etti. Kendisini tehdit ederek para, ev ve sağlık sigortası yapılmasını istedi. İstediklerinin yapılmaması halinde kendisine ve ailesine zarara vereceği tehdidinde bulundu".

Bu ifade üzerine yerinden kalkan sanık baba, "Sen de yanlış insanla evlenirsen onu da öldürürüm" diye bağırdı.

Kayınpederi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Cem Çınar'ın, olaydan bir hafta önce kendisine geldiğini ve kayınpederinin kendisini tehdit ettiğini belirten tanık emekli Emniyet Müdürü Şadi Onur ise Cem Çınar'ı adli makamlara yönlendirdiğini söyledi.

Savunma tanıklarından Fahri Tipi ve Satı Yavuz ise sanığın çocuklarıyla birbirlerine gelip gitmediklerini, telefon etmediklerini söyleyip ağladığını ifade etti. Savunma tanıkları yaşlı adamın torun hasreti çektiğini de söyledi.

Dinlenen tanıklardan sonra mütalaasını açıklayan Savcı, sanık H.Ö.'nün damadını maddi isteklerini de kabul etmediği için 2 Ekim 2006 günü işyerinde yanında getirdiği ruhsatsız tabancası ile yakın mesafeden 5 el ateş ederek öldürdüğünün sabit olduğunu belirterek sanığın ömür boyu hapis cezasın çarptırılmasını istedi.

H.Ö. ile ilgili karar önümüzdeki celsede verilecek.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.